38. kolo
23.05.2015 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

RC Lens - FC Nantes 1:0

Trenér Nantes Michel Der Zakarian si rozhodně oddechnul, že letošní sezona už je minulostí. Oproti té minulé si sice jeho tým pohoršil jen o jednu příčku, nicméně co se předváděné hry týče, bude třeba na mnohých aspektech zapracovat.

RC Lens příliš dobrý dojem nezanechalo. Jednou ze světlých výjimek byly výkony argentinského útočníka Pabla Chavarriy, který se dokázal prosadit celkem sedmkrát. Naposledy ve 4. minutě duelu s Les Canaris, když jej ve vápně našel neobsazeného svou zpětnou přihrávkou Aristote Madiani - 1:0. Kdo by to byl řekl, že půjde o jedinou branku utkání.

Obrana domácího celku však tentokrát zůstala maximálně pozorná. A když už se přes ni hostující nájezdníci dostali, ztroskotali na Samuelu Atrousovi. To platí jak pro pokus Serge Gakpého z nějakých dvaceti metrů, tak pro dalekonosnou střelu Yacineho Bammoua, jež v podstatě udělala tečku za prvním dějstvím.

Začátek toho druhého patřil Johanu Audelovi. Nejprve mířil z voleje vedle, a poté ukázal, jak si rozumí s balonem, přičemž celou akci zakončil otočkou a střelou, která však ke škodě jeho i jeho spoluhráčů přeletěla břevno. Čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem se ještě přihlásil o slovo Jordan Veretout, nicméně i jeho Atrous vychytal.

V závěru mohl pojistit vedení Jean-Philippe Gbamin, ale s jeho příležitostí si výborně poradil Rémy Riou. Lens se tedy s Ligue 1 loučí vítězstvím. Nantes přečkalo i druhou sezonu mezi elitou, k čemuž někdejšímu mistru Francie stačilo pětačtyřicet bodů a devětadvacet vstřelených gólů. Uvidíme, jak si (nejen) v těchto statistikách povede v té příští.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele