32. kolo
12.04.2015 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

RC Lens - FC Lorient 0:0

Lens utrpělo další ránu v boji o záchranu a nyní už de facto pouze čeká na to, která bude definitivně poslední. Po domácí bezbrankové remíze s podobně ohroženým Lorientem zůstává přikováno ke dnu tabulky a šest zápasů před koncem může pomalu začít balit druholigové kufry..

Hostující Les Merlus vstupovali do zápasu s pouze dvoubodovým náskokem na sestupovou zónu, přesto však měli o celých 11 bodů více než jejich soupeř. Tento kvalitativní rozdíl byl také v prvním dějství výrazně znát: bretaňští na hřišti jasně dominovali, územní převahu však nedokázali přetavit v gól, ačkoliv Jordan Ayew ve 22. minutě donutil gólmana Rudy Rioua k pohotovému zákroku.

Lens si svoji první šanci schovalo až na závěr první půle - Lalaïna Nomenjanahary nacentroval od rohového praporku a zakončující Adamo Coulibaly už zvedal ruce nad hlavu, Benjamin Lecomte se ale vytasil s famózním reflexivním zásahem a udržel tak poločasové skóre 0:0. Kouč Antoine Kombouaré následně musel vystřídat zraněné opory Baptiste Guillaumeho a Ludovica Baala, jako by těch ran pro Les Sang et Or nebylo málo.

Překvapivě se však rozhodl neposlat na hřiště nejlepšího klubového střelce Yoanna Touzghara, a šance tak museli obstarávat jiní. Wylan Cyprien naservíroval míč Pierricku Valdiviovi, ten však v dobré šanci nejprve ztratil rovnováhu, a ačkoliv nakonec dokázal vypálit, trefil pouze tyč Lecomteho brány. V samém závěru mohl ještě rozhodnout hostující Ayew, jeho střelu z otočky však Riou zlikvidoval. Lens nyní ztrácí na záchranu hrozivých devět bodů, zatímco Lorient zůstává před osmnáctým Toulouse pouze díky lepšímu skóre.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele