14. kolo
23.11.2014 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Marseille zpátky ve vedení, Bordeaux kleslo na 5. pozici

Marseille se díky vítězství 3:1 nad Bordeaux dostala zpátky na čelo tabulky. Pro Les Phocéens to je již šestý tříbodový výsledek v řadě, který získali před vlastními fanoušky. Šlágr tohoto kola ale domácí museli rozhodnout až pět minut před koncem. Do té doby drželi hosté remízu, než rozdílový zásah zařídil André-Pierre Gignac.

Vše podstatné se událo až po poločase. Za hosty nejprve skóroval Thomas Touré, jenže vedení Les Girondins vydrželo pouhých pět minut, neboť se podařilo vyrovnat Mariovi Leminovi. André-Pierre Gignac pak otočil stav na stranu svého týmu a vítězství v závěru pojistil Michy Batshuayi.

Hostující kouč Willy Sagnol do hry poslal hned tři stopery, takže už od začátku bylo jasné, že prioritou bude na Stade Vélodrome především defenzivní činnost. Byl to ovšem právě jeho tým, kdo si vytvořil první loženku tohoto střetnutí. Touré se totiž v 5. minutě dostal do bezprostřední blízkosti Mandandy, který musel vytasit svůj první zákrok.

Na druhé straně se dostal k zakončení zleva Thauvin, nicméně brankář Carrasso zasahovat nemusel, protože balón skončil na boční síti. Největší příležitost první půle si Marseille vytvořila ve 34. minutě. Payet nádherně uvolnil Gignaca, jenž byl v šestnáctce úplně sám, avšak na skvěle vyběhnuvšího Carrassa nevyzrál.

Gignac se do poločasu ocitl ještě v jedné možnosti, nicméně Carrasso byl opět proti. O chvilku později se také Bordeaux mohlo ujmout vedení. K zakončení se propracoval Khazri a Mandanda musel být mezi třemi tyčemi opět připravený. Hosté se nakonec gólově prosadili v 55. minutě, i když domácí se mohli těsně předtím radovat po šanci Leminy.

Skvěle totiž vymyslel celou akci Barrada, který balón ve vápně posunul za sebe, následná střela francouzsko-gabonského záložníka, jenž v sestavě nahradil suspendovaného Romaa, však skončila v rukavicích Carrassa. Naopak Touré o čtyři minuty později využil přihrávky Maurice-Belaye, jenž obral o míč zbytečně chybujícího Mendyho.

Olympique ovšem tenhle stav nenechal jen tak a po hodině hry se po Payetově centru z pravé strany hlavou prosadil Lemina. Dlouho to vypadalo, že utkání skončí nerozhodně, jenže závěr patřil mužstvu Marcela Bielsy. Klíčovým mužem se stal Gignac, jenž i z těžké pozice dokázal centr Payeta z rohového čtvrtkruhu usměrnit za záda Carrassa.

Marseillský útočník má v tuto chvíli stejný počet branek jako lyonský Lacazette, tahle trefa byla jeho jedenáctá v sezóně. Naopak svou první v Ligue 1 zaznamenala letní posila Michy Batshuayi. Fanniho tvrdou ránu dokázal Carrasso zlikvidovat, balón ovšem vyrazil jen k nohám dorážejícího protihráče.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šlágr večera i tohoto kola.

Ol.Marseille malinko polevil,doufám že mu pauza repre prospěje lépe než tomu bylo v případě Lyonu který do té doby šlapal jak válec,ale v Bastii to nezvládl.

OM musíte zpět na 1.místo.

Tip: 1.

Reagovat
El Fáňos

OM jasně lepší a naprosto zasloužená výrha - ten sestřih moc neopdovídá... držení míče 60/40% střely 26/12 na bránu 13/4 a OM ve všech statistikách jasně lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele