21. kolo
18.01.2015 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - EA Guingamp 2:1

Marseille si na své konto připsala své jubilejní desáté domácí vítězství v řadě a je za vedoucím Lyonem zase jen o jediný bod. Tři body proti Guingampu se ale nerodily snadno, OM se na ně pořádně nadřel a musel je vlastně zachraňovat až v závěru. K ideálním výkonu chybělo domácím opravdu dost.

Svěřenci Marcela Bielsy si pořádně ulevili. Vstup do roku 2015 se jim vůbec nevydařil a právě nyní zaznamenali vůbec první výhru v novém období. Bylo trochu poznat, že jsou v jakési křeči. Uvidíme, jestli díky tomuto úspěchu setřásli nadobro svou nervozitu a budou pokračovat ve výkonech jako na podzim.

Bielsa se snažil něco změnit už před samotným začátkem utkání a z rozestavení 3-3-3-1 přešel na 4-2-3-1 s tím, že dal šanci na levém kraji zálohy Romainovi Alessandrinimu, který marodil měsíc a půl s poraněným kotníkem. Právě on mohl načít účet už ve 14. minutě, nicméně jeho zvláštní střela nakonec v krásný gól nevyústila.

Poté mohl zacílit Gignac, jenže na gólmana Lössla zkrátka nevyzrál, neboť ten mu hlavičku po centru Payeta skvěle zlikvidoval. Po půlhodině vznikl v šestnáctce Guingampu pořádný závar, protože stoperská dvojice Sorbon - Angoua naprosto zaspala, takže Imbula měl před sebou poloodkrytou svatyni, trefil však jen Lössla.

Hosté měli největší možnost ke skórovaní zhruba deset minut před přestávkou. Beauvue na pravé straně parádně vymíchal Fanniho, odcentroval na zadní tyč, kam si nabíhal Sankharé, jenže z blízkosti trefil jenom tyčku. Pár minut na to se Beauvue ocitl tváří v tvář brankáři Mandandovi, ten ale výtečně vyběhl a ještě fantastičtěji zasáhl.

Druhý poločas možná nenabídl tolik gólových možností jako ten první, nicméně vše podstatné se událo právě v něm. V 57. minutě se Gignac dožadoval marně pokutového kopu, i když trefil loket protihráče Lévequeho, o pár chvil později zamířil pouze do rukavic Lössla. Na druhé straně Kerbrat z vápna přestřelil.

Marseille nakonec prolomila bezbrankový stav v 84. minutě. Dja Djédjé nacentroval z pravé strany na hlavu Mendyho, který Lössla ještě nepřekonal, k dorážce se ale dostal Lemina, jenž i díky důrazu dotlačil balón za brankovou čáru. Pět minut na to pak Gignac usměrnil přesně k tyčce centr z levé strany od Payeta.

Jenže po zápase ještě nebylo, EAG zdramatizoval vývoj utkání v nastavení. Už takhle domácí trpí, že kvůli Africkému poháru národu chybí mozek obrany N'Koulou. Příští zápas se totiž budou muset obejít i bez Fanniho, který obdržel červenou kartu za faul ve vápně na Beauvueho. Sám postižený ovšem stačil z pokutové značky už jen snížit.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele