9. kolo
05.10.2014 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Lille OSC 3:0

Hráči Olympiku Lyon mnohé (možná včetně sebe samotných) ve Francii překvapili, když dokázali porazit Lille. A co víc, Vincentu Enyeamovi nasázali hned tři branky, na což není nigériský brankář rozhodně vůbec zvyklý.

No, nasázeli. Lépe řečeno nasázel, protože svým prvním hattrickem v Ligue 1 se blýskl třiadvacetiletý Alexandre Lacazette. A Didier Deschamps možná lituje, že jej nezařadil do nominace pro následující přátelská utkání proti Portugalsku a Arménii. Nutno ovšem dodat, že situaci mu mírně usnadnila skutečnost, že trenér LOSC Girard nemohl nasadit tu nejsilnější možnou sestavu, a to i co se obranné čtveřice týče. David Rozehnal však nechyběl.

První velkou šanci zápasu si však vytvořili hosté. Sébastien Corchia centroval, Anthony Lopes míč nezasáhl, ovšem protože Nolan Roux něco podobného nečekal, zamířil nad. Pak už to poprvé zkoušel Lacazette, nicméně ani on, ani v zápětí Henri Bedimo brankáře Enyeamu ještě nepřekonali. To se poprvé podařilo až šest minut před závěrem první půle.

Nabil Fekir přihrál Lacazettovi, který si poradil s Franckem Bériou a prostřelil brankáře Lille - 1:0. Nutno dodat, že jeho počínání v tom souboji bylo na hranici pravidel, ne-li už těsně za ní. Není proto divu, že hostující kouč na lavičce pořádně vyváděl. A to netušil, že o šest minut později mu rozhodčí dají znovu příležitost.

Yoann Gourcuff si postavil balon k přímému kopu, ze kterého přesně našel Lacazetta, jenž se hlavou nemýlil. Avšak znovu se přitom pohyboval na hraně, tentokrát na té ofsajdové. Nicméně gól byl uznán, takže domácí šli do šaten s dvoubrankovým náskokem. Ve druhé půli už na hřišti byli i Ronny Rodelin a Divock Origi, ovšem o největší ohrožení domácí svatyně se postaral svým nepřesným centrem Djibril Sidibé.

O čtyři minuty později dostal výsledek svou finální podobu. Maxime Gonalons poslal výborný balon Clintonu N’Jiemu, který v zápětí prodloužil na Alexandra Lacazetta, jenž si povodil jak Marka Bašu, tak Vincenta Enyeamu, a pak pohodlně skóroval - 3:0. Lille OSC přesto zůstává třetí, ale Olympique Lyon se přiblížil na rozdíl jediného bodu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele