35. kolo
02.05.2015 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Évian Thonon Gaillard 2:0

Šance Lyonu na mistrovskou trofej jsou stále naživu - svěřenci Huberta Fourniera se dnes po hladké výhře 2:0 nad Évianem posunuli o skóre před PSG, které má nicméně ještě zápas v Nantes k dobru. Hostující Les Roses naopak i po 35. kole budou ponořeni v sestupovém pásmu..

O výhře rozhodli dva nejcennější hráči z kádru Les Gones - nejprve Clément Grénier opět potvrdil svoji pověst mistra přes přímé kopy, poté na 2:0 zvyšoval z penalty Alexandre Lacazette, pro nějž šlo již o 27. gól v sezoně. Obě branky padly ještě v prvním poločase.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a v samém úvodu zaskočili favorita svojí aktivitou, Lyon však brzy převzal kontrolu nad zápasem a bylo jasné, že cenné body nepustí. Ve 14. minutě poprvé zahrozil Clinton N'Jie, o sedm minut později se pak už skóre poprvé měnilo - Lacazette si vykoledoval faul těsně za pokutovým územím, k rozehrání přímého kopu se postavil specialista Grénier a nádhernou ránou k bližší tyči překonal Benjamina Leroye. Hostující gólman sice vystřihl parádní robinzonádu, míč však mimo tři tyče vytlačit nedokázal.

Grénierův vliv na dnešní výsledek však touto brankou nekončil; šikovný playmaker, který vynechal většinu sezony kvůli vážnému zranění, doslova trhal obranu Les Roses na kousky a ve 28. minutě po jeho pasu málem zvyšoval Lacazette. O pár vteřin později neuspěl v dobré formě hrající N'Jie, který z pětadvaceti metrů napálil pouze připraveného Leroye.

Nutno dodat, že Évian se nevzdával a stále se snažil o aktivní hru; kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy však byl až příliš velký. Ve 39. minutě pak Dany Nounkeu fauloval ve vápně Corentina Tolissa, míč si na bílý puntík postavil neomylný Lacazette a zvýšil na 2:0, čímž de facto ukončil naděje hostů na bodový zisk.

Lyon mohl přidat i další branky, po změně stran však N'Jie zakončoval z ofsajdu. Hostující kouč Pascal Dupraz ve druhém dějství přeskupil svůj tým ve snaze snížit brankový deficit, šanci však Évian měl pouze jednu - famózní pas Adriena Thomassona našel Clarcka N'Sikulua, mladý útočník však zblízka hlavičkoval mimo. Na druhé straně ještě zahodil další přímý kop Fékir, který trefil tyč, a v další šanci jej obral o gól vlastní spoluhráč Momo Yattara, jenž nešťastně zastavil míč na brankové čáře. Les Gones to však vadit nemuselo; k pohodlnému vítězství dokráčeli i tak.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele