18. kolo
14.12.2014 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 0:0

Což o to, obranná činnost je disciplína, kterou mohou svěřencům Christopha Galtiera závidět všechny kluby v Ligue 1. Jenže v útoku to prostě holt pořád skřípe.

ASSE ve čtvrtek prohrálo (a vypadlo) na Ukrajině v rámci Evropské ligy s Dněprem Dněpropetrovsk, takže ani není divu, že na úvod zápasu v Allianz Rivieře byli aktivnější domácí hráči Nice. Valentin Eysseric vyzkoušel jako první pozornost Stéphana Ruffiera. Nedlouho poté zahrával přímý kop Jordan Amavi a Romain Genevois trefil hlavou břevno. Jenže i kdyby mířil trochu níže, branky by stejně pro ofsajd nemohla být uznána.

Les Verts se tak dostali ke slovu až po úvodní půlhodince. Střelu Yohanna Molla však Simon Pouplin vcelku bezpečně kryl. Prakticky záhy poté do sebe narazili domácí Carlos Eduardo a Ismaël Diomandé. Začali se rvát a rozhodčí Lionel Jaffredo neváhal - červená karta pro oba výtržníky. Téměř 60 minut se tedy dohrávalo o dvaceti hráčích v poli.

Ještě v závěru první půle se po přihrávce Eysserika řítil na hostující svatyni Alassane Plea, jenže jeho drobného zaváhání využil k vynikajícímu obrannému zákroku Florentin Pogba. Ve druhém poločase musel po střele Romaina Hamoumy zaskočit za Pouplina Mathieu Bodmer. A následně si mohl nadávat Ricky van Wolfswinkel, protože kdyby byla bývala jeho hlavička jen o malinko přesnější, domácí brankář by na ni s největší pravděpodobností nedosáhl.

A protože se v samotném závěru neujaly ani volej Kévina Monnet-Paqueta, ani další příležitost van Wolfswinkela, a jelikož Max Gradel trefil pouze tyč, uhrálo ASSE jenom remízu, díky které setrvává s tříbodovou ztrátou na rivala z Lyonu na čtvrtém místě. V příštím duelu s Évianem to určitě bude chtít podat lepší výkon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele