3. kolo
23.08.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Metz 2:0

Vypadá to, že se Montpellier rychle dostává do tempa - po úvodní porážce s Bordeaux udolali svěřenci Rollanda Courbise nejprve ambiciózní Marseille a dnes si vyšlápli i na nováčka z Mét. O výhru se postarali Siaka Tiéné (44') a Souleymane Camara (89').

Loňský neohrožený vládce Ligue 2 má zatím mezi elitou značné problémy, což se ukázalo i na Mossonu; statistika přitom byla k Métám mírná, s Montpellierem neprohrály v předcházejících sedmi duelech. Nutno také dodat, že zpočátku to na prohru hostí rozhodně nevypadalo. Yéni N'Gbakoto málem otevřel skóre po pasu Romaina Metanireho, jeho hlavička však mířila těsně mimo Jourdrenovy tyče.

Skutečně obrovská šance otevřít skóre však přišla až poté - a opět u toho byl N'Gbakoto, kterého ve vápně stáhl k zemi Hilton. K penaltě se postavil Kévin Lejeune, trefil však pouze tyč a nepodařilo se mu propasírovat do sítě ani dorážku. Brzy se ukázalo, že Méty tenhle přešlap přijde hodně draho.

Vedoucí trefa přišla po jednoduchém signálu Les Pailladins: K rozehrání přímého kopu se postavil Tiéné a vyslal tvrdou ránu směrem do zdi, kde mu uhnul z cesty spoluhráč Paul Lasne. Hostující gólman Johann Carrasso tedy nic neviděl, a ačkoliv si na míč stihl sáhnout, gólu nezabránil.

Bývalý brankář Rennes si vyspravil renomé povedeným zákrokem po dalekonosné ráně Morgana Sansona; to už se psala druhá půle. Na druhé straně se musel vytáhnout i Jourdren, který uhájil hubený náskok zlikvidováním střely střídajícího Fadila Sida. S přibývajícími minutami však zkušenější domácí stále více kontrolovali hru a bylo pouze otázkou času, než přidají i pojišťující branku. Kévinu Bérigaudovi ani Anthonymu Mounierovi to nevyšlo, Camara však už uspěl a hlavou po Sansonově pasu uzavřel skóre na 2:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele