18. kolo
14.12.2014 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Toulouse FC 3:0

Lille OSC, byť tentokrát bez aktivní účasti Davida Rozehnala konečně pořádně zabralo. Ačkoliv obrovskou laskavost udělal loni třetímu týmu Ligue 1 hostující obránce Maxime Spano, který byl vyloučen už v 1. minutě!

Přesněji už po nějakých pětatřiceti sekundách, kdy se ofsajdové pasti vyhnul Divock Origi a Spanovi nezbylo, než jej ve vápně faulouvat. Červená jasná, penalta taky. Jenže exekuce se ujal Marko Baša. Nejprve sice dal gól, jenže to bylo ještě před písknutím. A potom jej vychytal Ali Ahamada. Takto málo vídané slepené momenty však Girardův tým mrzely jen šest minut. Pak se totiž po více než dvou letech konečně trefil Djibril Sidibé, přičemž děkovat mohl především excelentnímu pasu Idrissy Gueyeho -1:0. Po necelé půlhodině se v rohu pokutového území parádně uvolnil Ryan Mendes. Ale to zakončení ... to snad ani nestálo za řeč. Na přesnou trefu si tedy musel počkat až do 50. minuty. Gueye znovu centroval, Mendes si skvěle zpracoval míč na hrudi, a poté jej nekompromisně napálil do branky - 2:0.

Oba góloví střelci utkání potom předvedli povedenou kombinaci, po které belgický reprezentant sice překonal Ahamadu, jenže toho zastoupil - jako správný kapitán - Abel Aguilar. I přes vypadnutí z Evropské ligy a nelichotivou pozici v tabulce vyslyšeli příznivci LOSC trenérovo volání a vyprodali Stade Pierre-Mauroy.

V 77. minutě proto mohli ještě jednou jásat. Ronny Rodelin přihrál Origimu, ten přiťukl Nolanu Rouxovi, který se prosadil poprvé od srpna. Lille se tedy po delší době raduje z ligové výhry. Ovšem je otázka, jestli bude podobný výsledek schopné zopakovat v příštím utkání na Stade Vélodrome v Marseille. Kór když bude hrát soupeř po celou dobu v plném počtu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele