37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Marseille 0:4

Marseille pokračuje v napravování dojmu z pokaženého dubna a nadále bojuje o Ligu mistrů. Dnes svěřenci Marcela Bielsy zničili nebezpečné Lille na jeho hřišti 4:0 a zajistili tak, že se o třetí příčce bude rozhodovat až v posledním zápase sezony.

Výjezd na daleký sever k belgickým hranicím jižanský klub evidentně nijak neunavil, protože André-Pierre Gignac otevíral skóre už po dvou minutách; na 2:0 zvyšoval ještě do poločasu Rod Fanni. Lille se po obrátce dostalo zpět do zápasu, jeho naděje na příznivý výsledek však zhatili dalšími brankami Romain Alessandrini se skvělým André Ayewem.

Hosté tak zaznamenali největší výhru v Lille v historii a naopak přivodili soupeři nejtěžší domácí porážku za 18 let; tato rozlučka s vlastními fanoušky se na Stade Pierre Mauroy zkrátka vůbec nevydařila. Mimo jiné také definitivně potvrdila, že Dogy budou poprvé od roku 2008 chybět mezi elitní šesticí.

Kouč René Girard, jehož má podle francouzských médií už příští týden oficiálně nahradit Hervé Renard, myslel na tři body a důstojný závěr sezony; jeho plány se však zhroutily takřka okamžitě po nástupu na hřiště. Parádní ránu Dimitriho Payeta sice ještě zneškodnil gólman Vincent Enyeama, míč se však odrazil pouze ke Gignacovi, který bez problémů doklepával zblízka do prázdné.

Lille mělo v celé první půli jedinou šanci, a to ještě ze standardní situace: Rony Lopes nacentroval roh do míst, kde stáli Simon Kjaer a Divock Origi, na brankové čáře však situaci zachránil Romain Alessandrini. Naopak Marseille bylo po rohu úspěšné a zvýšilo své vedení na 2:0, když se Fanni odpoutal od strážce Marka Baši a hlavou uklidil do sítě Payetův centr.

Hostující gólman Steve Mandanda neměl v celé první půli jediný zásah; předvést se musel až po změně stran, kdy vykopával nebezpečnou Lopesovu ránu. Naštěstí pro něj Nolan Roux se svým pokusem o dorážku neuspěl. Lille se ještě nevzdávalo a po obrátce vyrovnalo obraz hry, a kdyby nemusel po 65 minutách odstoupit zraněný Simon Kjaer, možná by zápas zdramatizovalo.

Jeho obrana se však bez svého hlavního pilíře naprosto rozložila a výsledkem byly další dvě trefy v Enyeamově síti. Nkoulou sice nikým nehlídán na malém vápně hlavičkoval nepochopitelně mimo, Alessandrini se však už po Ayewově pasu prosadil (Dogám v této situaci selhala ofsajdová past). Sám Ghaňan pak zvyšoval na konečných 4:0 po akci Payeta s Giannellim Imbulou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem tam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele