12. kolo
01.11.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 1:1

Oba celky si před utkáními v Evropské lize nemají co vyčítat. Domácí se ujali vedení v 16. minutě zásluhou Michaela Freye, hosté dokázali po hodině hry brankou Maxe Gradela vyrovnat. Ve druhé půli mělo Lille i St. Éteinne k dispozici dva pokutové kopy, jenže ani jeden nebyl proměněný, takže vše skončilo spravedlivou remízou.

Dogy sice ukončily třízápasovou šňůru porážek, ale i tak nemůžou být s výsledkem příliš spokojeny. Pořád se jim totiž nedaří dotáhnout se na čelo tabulky. Les Verts sice zůstali na čtvrtém místě, na druhé PSG však ztrácejí už tři body. Pozitivní zprávou je, že svou neporazitelnost natáhli už na čtyři zápasy.

Lille letos slaví 70 let od svého vzniku a již před výkopem se hostující kouč Christophe Galtier účastnil spolu s ostatními aktéry menšího oslavného aktu. I on totiž dříve hájil jeho barvy jako hráč, celkem odehrál 93 utkání. Jeho tým v posledních týdnech sice sbírá lepší výsledky než soupeř, ale vstup se mu příliš nevydařil.

Byť je o obou mužstvech obecně známo, že mají problém vstřelit třeba jen jednu branku v utkání, o žádný defenzivní se fotbal rozhodně se nejednalo. Už samotný výkop to mohl naznačovat, vždyť skórovat se po něm snažil ihned Origi, po pěti minutách nevyzrál Marcos Lopes po svém sólu na brankáře Ruffiera.

Obrana St. Étienne nevěděla, kam dřív skočit, a o chvilku později se musel proti střele Gueyeho činit znovu Ruffier, jenž hasil chybu Perrina. Tlak Lille přetavilo v branku po čtvrthodině. Střela z voleje od Marcose Lopese se sice neujala, míč však propadl k Freyovi, jenž z blízkosti neměl problém zacílit.

Domácí poté trochu ubrali nohu z pedálu, vstřelený gól je zřejmě příliš uspokojil. A soupeř najednou začal kousat. Gradel nejprve nacentroval na Tabanoua, jehož hlavička skončila vedle. A po hodině hry již bylo srovnáno, Tabanou totiž z levé strany poslal centr na hlavu Gradela, jenž překonal marně se natahujícího brankáře Enyeamu.

Bláznivý zápas pokračoval a na scénu vystoupil sudí Bastien. Ruffier totiž v 70. minutě ve vápně srazil Freye a domácí zahrávali penaltu. K ní se postavil Origi, avšak hostující muž v rukavicích mu střelu zneškodnil. Na druhé straně mohli hosté strhnout vedení na svou stranu po faulu Souarého na Hamoumu pět minut před koncem.

Jenže ani v tomhle momentě se diváci úspěšného exekutora nedočkali, Enyeama brilantně jednoruč vyrazil Gradelův pokus do zámezí. ASSE měl v nastavení ještě jednu možnost, konkrétně standardku zhruba třicet metrů od brány. Gradel vyslal pořádnou jedovku k tyči, nicméně Enyeama zase výtečně zasáhl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele