32. kolo
12.04.2015 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Marseille 1:0

Marseilleské naděje na Ligu mistrů utrpěly velkou ránu - po těsné prohře na hřišti Bordeaux totiž Les Phocéens vyklidili pozice "na bedně", kde se ve společnosti PSG a Lyonu nově vyhřívá Monaco. Jedinou trefu zápasu vsítil mladý defenzivní univerzál Cédric Yambéré, který tak výrazně posílil naděje Bordeaux na Evropskou ligu.

Yambérého střela z 61. minuty sesadila Marseille z příček zajišťujících Ligu mistrů vůbec poprvé od loňského srpna; svěřenci Marcela Bielsy jsou nyní čtvrtí, jeden bod za Monakem, ale také jeden bod před dotírajícím Saint-Étienne (a tři před dnešním soupeřem). Ne že by dnes byli papírovými favority - na Stade Chaban Delmas vyhráli naposledy v roce 1977. Bordeaux to na věhlasného soupeře doma zkrátka umí, jak mohl už po 15 minutách potvrdit Mariano, jeho nádherný volej z pětadvaceti metrů však orazítkoval pouze levou tyč. Gólman Steve Mandanda si určitě oddechl; jen několik centimetrů jej dělilo od ostudy.

To byla nicméně jediná šance Les Girondins za celých úvodních 45 minut. Hosté, pohánění touhou po odplatě za poslední zpackané Le Classique, se viditelně snažili a zejména Romain Alessandrini, náhrada za suspendovaného Andrého Ayewa, působil hodně nebezpečným dojmem. Po přihrávce elitního asistenta Dimitriho Payeta se prohnal kolem Diega Contenta a trefil tyč, a stejně skončila i jeho skvělá křížná rána o několik minut později, ačkoliv tentokrát se vyznamenal gólman Cédric Carrasso, který míč konečky prstů vytlačil.

Marseilleští mohou cítit i lehkou křivdu; dožadovali se totiž hned dvou penalt. První, ještě v závěru úvodního dějství, se podle jejich názoru měla pískat po zákroku Nicolase Palloise na pronikajícího Alessandriniho, druhá zase po reklamované ruce Yambérého. Rozhodčí Bartholomeu Varela však zůstal neoblomný, a byl to (ironicky) právě Yambéré, kdo nakonec rozhodl. Wahbi Khazri našel svým pasem Henriho Saiveta, který okamžitě posunul míč na Mariana. Brazilský pravý bek následně vyslal do vápna střílený centr, do jehož cesty se postavil mladý obránce a přesnou ránou propálil nešťastného Mandandu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele