17. kolo
06.12.2014 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Lorient 3:2

Cheick Diabaté přišel z lavičky zhruba po hodině hry, aby během sedmi minut dvěma brankami otočil utkání s Lorientem. Hosté znovu potvrdili, že jejich forma má stoupající tendenci, a stejně jako v úterý proti Marseille předvedli velmi dobrý výkon. V Bordeaux bohužel k zisku bodů nepomohl.

Les Merlus vstoupili do utkání velmi slušně, jenže Mostefovu hlavičku dokázal polapit domácí gólman Carrasso. Ten však mezi třemi tyčemi nevydržel dlouho, neboť si poranil rameno a už v 11. minutě ho musel nahradit mladý Slovinec Jug. Poprvé v akci byl po minele, kterou způsobil Plašil, ale vyřešit jí dokázal.

Do další možnosti se dostal domácí Touré, ale svou střelu namířil jen mimo. Ve 31. minutě se naopak Lorient ujal vedení. Guerreiro svůj přímý volný kop poslal do zdi, od níž se však balón odrazil trochu šťastně k Jeannotovi, jenž ho okamžitě poslal za záda Juga. Les Girondins se však do přestávky podařilo ještě srovnat stav.

Nejprve se radovali po Tourého zásahu, který ztracený míč poslal do sítě, jenže sudí Kalt branku neuznal, protože předtím se faulu dopustil Rolán. Nakonec se dvě minuty před obrátkou trefil Khazri. Gólman Lecomte podcenil centr a vyrazil ho pouze k nohám svého protihráče, jenž o pár vteřin později překonal.

Lorient však v 51. minutě navrátil vedení na svou stranu. Dostal se do brejku, Mesloub s Le Goffem si následně vyměnili míč mezi sebou, a druhý jmenovaný pak Juga překonal. Domácí lodivod Willy Sagnol na situaci zareagoval nejlépe, jak mohl. Ze hry stáhl nevýrazného Rolána a poslal místo něj Diabatého.

Ten se mu odvděčil v 64. minutě vyrovnávací brankou, kterou zařídil po centru Tourého svou hlavou. A jen o dvě minuty později zajistil svému týmu vítězství, když nikým nehlídaný po přihrávce Khazriho usměrnil balón za Lecomteho podruhé. Malijský reprezentant mohl zpečetit hattrick, zamířil však o pár chvil později jen nad.

Hosté už se na zvrat nemohli. FCGdB byl i nadále lepším týmem, vedení mohl pojistit například Sertic, jenže z přímého kopu pouze přestřelil. Lecomte se pak například potil dvakrát proti Diabatému a jednou proti Tourému. Lorient zahrozil snad jen díky Pelému, jenže jeho tečovaný pokus skončil pouze na tyči.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele