25. kolo
15.02.2015 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 1:0

Že jsou zápasy ASSE povětšinou o jednom gólu, to vědí všichni včetně Christopha Galtiera. No jo, jenže občas se holt stane, že padne do jejich branky.

Přestože utkání na přesné trefy nebylo bohaté, diváci se na Stade Chaban-Delmas stejně po celou dobu hodlali fotbalem bavit. A také se bavili, což dokázali už na působivém choreu před úvodním hvizdem. Po něm byl aktivním především domácí obránce Mariano, jenž na pravé lajně zaměstnával obránce soupeře, a také stihnul na Stéphana Ruffiera vyslat jednu nebezpečnou střelu, která nakonec o kousek přeletěla branku.

Na druhé straně se musel činit Cédric Carrasso, nejprve proti jedovatému pokusu z dálky, pod který se podepsal bývalý hráč Bordeaux Landry N‘Guemo, a poté se jej z ostrého úhlu pokoušel zaskočit Fabien Lemoine. Následně se po jeho pokusu chystal pálit z voleje Yohan Mollo, avšak na poslední chvíli si svůj úmysl rozmyslel a raději přihrál Francku Tabanouovi, jenž však trefil jenom do boční sítě.

Pak otestoval pozornost hostující jedničky Wahbi Khazri, ale ta s jeho snahou neměla nejmenší potíž. To na protějším konci hřiště se musel Carrasso pořádně převést proti šanci Maxe Gradela, čerstvého vítěze Afrického poháru národů. Tuniský reprezentant Khazri pak ještě, ač osamocen, poslal míč nad břevno, jenže tři minuty před pauzou už se skóre měnilo.

Tehdy popadl balon Diego Rolán a nenápadně si jen navedl do středu hřiště, odkud nečekaně vystřelil na bližší tyč. A jelikož byl zrovna Stéphane Ruffier v pohybu na druhou stranu, než by býval potřeboval, mohli domácí začít slavit - 1:0. Ve druhé půli se oba týmy rozhodly vyčkat až do 60. minuty, než si začaly vytvářet příležitosti.

Tu první prováhal Max Gradel, který místo přihrávky zcela neobsazenému a před odkrytou brankou stojícímu Mevlutu Erdingovi volil sám zakončení. Pak naservíroval Rolánovi za obranu výborný míč Isaac Thelin a ke druhému přesnému zásahu chyběly uruguayskému střelci centimetry. A protože se neujala ani další Gradelova střela, poskočilo Bordeaux na šesté místo, přičemž na čtvrté ASSE ztrácí pouhý bod.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele