1. kolo
09.08.2014 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - RC Lens 1:0

Nebylo to jednoduché, ale nakonec si Nantes došlo v úvodním zápase sezony pro nejtěsnější možnou výhru. Zasloužil se o to střídající Yacine Bammou. Lens tak velkolepý návrat mezi elitu vůbec nevyšel.

Utkání vynikalo zejména bojovností, což asi překvapilo málokoho - ve hře toho bylo opravdu hodně, zvlášť vzhledem k tomu, že oba celky mají jako primární cíl úspěšnou záchranu. Šancí se diváci příliš nedočkali, jedna se však uchytila - Bammou přesně vypálil v 65. minutě.

V prvním poločase vládla na hřišti Stade de la Beaujoire skutečná nuda. Ani jeden z protivníků si nedokázal vypracovat gólovou příležitost, a vypadalo to, že tímto tempem ani neexistuje jiná možnost než konečná remíza 0:0. Domácí kouč Michel Der Zakarian proto zariskoval a vyslal na hřiště Bammoua, který přišel teprve toto léto z třetiligového Luconu, ale prožil výbornou přípravu; spolu s ním vstoupil do hry také veterán Johan Audel. Místo jim udělali stálice Fernando Aristeguieta a Vincent Bessat.

A sázka na riziko se velice rychle vyplatila; na jediném, rozhodujícím gólu utkání měli podíl oba žolíci. Audel hned při svém prvním doteku s míčem našel přesným pasem gabonského střelce, který převzal míč na penaltě a suverénním způsobem propálil hostujícího gólmana.

Definitivně rozhodnout mohl následně Serge Gakpé, který se v 74. minutě ujal odraženého míče, ale pálil mimo. A to bylo vlastně vše. Dnešní zápas si za rámeček nedá ani jeden ze soupeřů, Nantes však může hřát alespoň dobrý pocit z vítězství (a šťastné ruky lišáka Der Zakariana). Lens se ještě pokusilo v závěru změnit skóre několika přímými kopy, jasnou šanci ze hry si však za celých 90 minut vypracovat nedokázalo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele