8. kolo
27.09.2014 20:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Metz - Stade Reims 3:0

Lepší start do sezony si fanoušci Mét asi ani přát nemohli. Loňský vítěz Ligue 2 vtrhl do nejvyšší soutěže jako uragán, vyhrál již potřetí v řadě a vyšplhal se na dostřel pohárovým pozicím (po osmi odehraných kolech má na kontě stejně bodů jako PSG). Tentokrát to odnesla Remeš, která kromě vysoké prohry 0:3 musela spolknout i ztrátu dvou vyloučených hráčů..

Největší hvězdou byl venezuelský střelec Juan Falcón, který se trefil ve třetím domácím utkání po sobě; dnes nejprve otevřel skóre po centru Gaëtana Bussmanna, když přeskočil ve vápně stopera Robergeho a hlavičkoval do sítě. To se psala 50. minuta. Hosté následně přišli o vyloučeného Chrise Mavingu. Na 2:0 zvyšovaly Méty po takřka totožné situaci, Bussmannův centr však tentokrát našel hlavu Kashiho. Druhou červenou kartu si potom vykoledoval Mads Albaek a Falcón uzavíral na konečných 3:0.

Byl to zápas jako stvořený pro nostalgické fotbalové historiky - oba celky totiž patří k nejtradičnějším a nejpopulárnějším v zemi, v nejvyšší soutěži se však potkaly poprvé od sezony 1978/79. Hosté chtěli navázat na utkání z června 1976, kdy se jim podařilo v Métách naposledy zvítězit; jejich šance však už před výkopem notně nahlodala situace mezi tyčemi. Indisponovaného Johnny Placideho měl původně nahradit Kossi Agassa, rovněž on si však v předzápasové rozcvičce přivodil zranění; do brány tak musela teprve devatenáctiletá trojka, debutant Sacha Bastien. Když pak po pouhých 20 minutách musel být střídán i on, nebyla jiná možnost než spolehnout se na dorostence Cyriacka Garela.

Bastien se tak při své velké premiéře na hřišti příliš neohřál, to však neznamená, že by ho domácí střelci nechávali odpočívat. Hned v samém úvodu musel zasahovat proti hlavičce Falcóna a povedenému pokusu Florenta Maloudy. Také Garel neměl příliš času na rozkoukávání a hned se musel ohánět - třeba ve 27. minutě proti voleji Sjarhyje Kryvece. Falcón osmnáctiletého brankáře poprvé překonal už v nastavení první půle, nedokázal však svou střelu usměrnit a pálil těsně vedle.

Pět minut po změně stran však venezuelský zabiják konečně udeřil. Akci vymyslel nenápadný levý bek Bussmann, který zatím předvádí velice dobré výkony a dnes naplno ukázal, že dokáže být užitečný i v ofenzivě - Falcón měl po jeho milimetrovém centru snadnou práci. Tatáž situace se následně opakovala při brance Kashiho, pro nějž šlo o vůbec první gól v Ligue 1.

To už hosté hráli v deseti; Mavinga "nepřežil" druhý žlutý faul na střídajícího Bounu Sarra. Čtyři minuty před koncem ho pak v zápisu doplnil i Albaek, jehož zákrok na Falcóna sudí Olivier Thual ocenil přímo červenou kartou. Naštěstí pro domácí fanoušky z toho jihoamerický kanonýr vyvázl bez zranění a ještě se stihl dokonale pomstít, když udržel míč před bránícím Aïssou Mandim a poslal jej za záda bezmocného Garela.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele