35. kolo
01.05.2015 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Metz - Olympique Marseille 0:2

Marseille konečně zabrala a po čtyřech porážkách v řadě si z Mét odváží tři body za výhru 2:0. Dvě trefy Andrého-Pierre Gignaca pak nejspíš poslaly loňského vítěze Ligue 2 zpět o patro níž..

Pro Gignaca byl dnešní večer dvojnásobným důvodem k oslavě - nyní má totiž na kontě už 101 prvoligových gólů, vítězná trefa tedy byla jeho jubilejní. Na hřišti to však zpočátku nevypadalo na úspěch hostů; domácí Les Grenats, povzbuzeni dobou formou z posledních týdnů, ve vytrvalém dešti zahrozili jako první a Steve Mandanda musel už po několika vteřinách zasahovat proti ráně Kévina Léjeuneho.

Zbytek prvního dějství však už ovládali Les Phocéens, kteří si také brzy připsali úvodní šance; Andrého Ayewa i později Gianelliho Imbulu však odzbrojil pozorný gólman Anthony Mfa. Až ve 38. minutě gabonský strážce poprvé kapituloval - Payet rozehrál rohový kop z pravé strany, brankář Mét se srazil s vlastním obráncem a do odraženého míče se opřel nekompromisní Gignac, který jej napálil přímo do vinglu.

Také po změně stran se hrálo především před domácí bránou, jak potvrdila i další šance Ayewa; Mfa musel proti jeho ráně z bezprostřední blízkosti zasahovat reflexivně kolenem. S přibývajícími minutami se Méty rozpomínaly na úspěšné dubnové zápasy a pokoušely se zatlačit soupeře do defenzivy, výsledkem však byl pouze rychlý marseilleský brejk zakončený druhou brankou - Payetův geniální pas našel Gignaca, který si v samostatném 'nájezdu' proti domácímu brankáři bez problémů poradil.

To se psala 62. minuta; Méty tedy měly necelou půlhodinu na závěrečný zvrat. Možná kdyby Sarrův nebezpečný přímý kop skončil s přispěním tečujícího Imbuly v Mandandově síti, dočkali bychom se ještě pořádného dramatu; reprezentační gólman však pohotově zasáhl a udržel tak čisté konto. Marseille je nyní dočasně čtvrtá se stejným počtem bodů jako Saint-Étienne.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Žiňaaaaak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele