2. kolo
16.08.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Metz - FC Nantes 1:1

Méty zůstávají po dvou prvoligových duelech neporaženi.

Na jejich stadionu se na úvodní branku nemuselo čekat nikterak dlouho. Senegalský obránce Issa Cissokho utekl po křídle a nacentroval do vápna. Obrana domácích sice nejprve míč odklidila, jenže jenom k Jordanu Veretoutovi, který poslal už ve 3. minutě hosty do vedení - 0:1. Nicméně ani ne za deset minut bylo srovnáno.

Juan Falcón byl faulován v pokutovém území a Yeni N’Gbakoto si s nařízenou penaltou poradil - 1:1. V Métách se tak mohli radovat ze vstřeleného gólu v Ligue 1 po téměř sedmi letech. Nantes v minulém kole porazilo novice z Lens a i na Stade Municipal Saint-Symphorien si vytvářelo další šance. Johan Audel dostal na levé straně hřiště dvakrát dost prostoru, aby mohl zakombinovat se Sergem Gakpém, ovšem Johann Carrasso, jehož bratr Cédric hájí barvy Girondins Bordeaux, tožského střelce pokaždé vychytal.

I po změně stran se hosté dostali do zakončení jako první. Olivier Veigneau poslal parádní balon Gakpému, jenž však proti Carrassovi střelou k bližší tyči znovu neuspěl. Po hodině hry zahrozili domácí. Kevin Lejeune přihrál volnému Falcónovi, který se už už chystal vypálit, když v tom odněkud přiletěl Oswaldo Vizcarrondo a míč poslal do bezpečí. Zajímavé je, že strůjce té výborné přihrávky byl hned v zápětí vystřídán.

V 70. minutě dostal velkou příležitost předvést své umění Maxime Dupé, který zaskakuje za zraněnou jedničku Rémyho Rioua. Včasným vyběhnutím zabránil ve skórování Juanu Falcónovi. Mimochodem, na hřišti se potkali hned tři Venezuelané, což se ve francouzské lize zase tak často nestává. Vedle Falcóna a Vizcarronda strávil na hřišti něco přes hodinu hry také útočník Fernando Aristeguieta.

Do žádné šance se však nedostal. Naopak tu poslední v zápase, která stojí za zmínku, vypálil proti Dupému Romain Rocchi, nicméně na brankáře Les Canaris nevyzrál. A tak mají Méty po dvou duelech na kontě stejný počet bodů a před sebou utkání s Montpellierem, zatímco FC Nantes má body čtyři a chystá se na Monaco na domácím stadionu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele