19. kolo
20.12.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Metz - AS Monaco 0:1

Méty se po nejtěsnější možné porážce od Monaka propadly teprve podruhé v sezóně do sestupového pásma. Bídná forma z listopadu a prosince si zkrátka vyžádala svou daň, za posledních sedm utkání získaly jen jeden bod. Monako naopak protáhlo svou šňůru vítězství už na šest utkání a vyhouplo se na pátou příčku.

Svěřenci Alberta Cartiera mají o čem přemýšlet. Po osmi kolech se dokonce vyšplhali tabulkou nahoru tam, kde je právě dnes Monako. Jenže druhá polovina podzimní části dopadla zkrátka katastrofálně a přišel strmý pád. Nováček ligy zkrátka určitě nebude mít klidné vánoční svátky.

Zato mužstvo Leonarda Jardima může být se závěrem sezóny spokojeno. V lize se drží blízko pohárových pozic, v Lize mistrů proklouzlo dál a to dokonce z prvního místa, v Coupe de la Ligue rovněž pokračuje. Na výhru v Metách se ovšem hosté docela nadřeli, Yannick Ferreira-Carrasco skóroval až jedenáct minut před koncem.

Žádná ofenzivní podívaná se v tomhle utkání nekonala. První možnost si vytvořil až po půlhodině hry Martial, který obešel obránce Marchala, aby pak minul branku Mfy Mezuie. Druhý poločas mohl přinést opravdu jen zlepšení. A po pár sekundách hry se znovu ozval Martial, jenž však zase neseřídil mířidla.

Následně se ke střele dostal také domácí Malouda, ale trefil pouze boční síť Subašičovy svatyně. Chorvatský brankář ve službách knížecího klubu již musel zasahovat po akci N'Dawa, který až příliš snadno přešel přes Abdennoura, avšak jeho následná střela zamířila pouze do míst, kde stál právě Subašič.

Ferreira-Carrasco se čtvrthodinu před koncem ocitl před Mfou Mezuiem a hostující muž v rukavicích byl schopný ho vychytat. Jenže o čtyři minuty později už bance zabránit nedokázal. Po ose Germain - Traoré, který byl mimochodem na hřišti sotva dvě minuty, se míč dostal k Ferreirovi-Carrascovi, který umístil svůj pokus zkušeně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rozjeté ASM by mělo trápící se Méty přehrát a vylepšit si výchozí pozici do jarních bojů L1 i LM.

Nálada v týmu by měla být dobrá po včerejším postupu v poháru ve šlágru s Lyonem.

Tip: 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele