27. kolo
28.02.2015 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - SC Bastia 2:0

Lorient zvládl důležitý záchranářský duel s rozjetou Bastií a po výhře 2:0 uhájil dvoubodový náskok na sestupovou zónu. Skóre otevřel už po 16 minutách hry Francois Bellugou, pět minut před koncem jej doplnil Gianni Bruno.

Korsičané přijeli na Moustoir v excelentní formě, ale začátek utkání jim příliš nevyšel; čtvrt hodiny trvalo, než se diváci vůbec dočkali první šance zápasu. Když už ale přišla, hned z toho byl gól - Raphaël Guerreiro rozehrál rohový kop, na jeho centr si naskočil Bellugou a propálil špatně postaveného brankáře Alphonse Aréolu. Šlo o jeho první trefu v lorientském dresu.

Zaskočená Bastia mohla prakticky ihned inkasovat podruhé; jen pár desítek vteřin po úvodní trefě se ve vápně uvolnil šikovný forvard Benjamin Jeannot, jeho rána ale pouze vyprášila Aréolovy rukavice. Rozjetí domácí v tu chvíli na trávníku jasně dominovali a hostující obrana měla co dělat - v další šanci si narazili Jordan Ayew s Guerreirem a ghanský útočník vyslal další nebezpečnou střelu, k Aréolově úlevě nepřesně.

Systém 4-4-2, který v Lorientu propaguje kouč Sylvain Ripoll, působil dnes mnohem lépe a organičtěji než trochu chaoticky hrající Printantova Bastia. Les Merlus byli vždy ofenzivně laděné mužstvo, a přestože letos jsme od nich útočné manévry vídali jen málokdy, dnes to bylo jasně vidět. Jeannot způsoboval soupeři problémy svým skvělým pohybem, a právě on mohl ve 34. minutě přidat druhou branku, pálil však příliš vysoko.

Hosté se do své první šance dostali až těsně před pauzou, byla to ale nebezpečná situace - Giovanni Sio našel na penaltě Francoise Kamana, mladý útočník však trestuhodně zahodil. Na druhé straně Guerreiro, který pod Ripollem hraje na levém křídle místo své obvyklé pozice levého beka, hned dvakrát promeškal šanci pojistit vedení svého týmu (64', 78').

Lorient však zasloužené body uhájil i tak, a v závěru ještě přidal kýženou druhou branku. Bruno se dokázal ve vápně vmáčknout mezi veteránské stoperské duo Squillaci - Modesto, otočil se a přesnou ránou nedal Aréolovi žádnou šanci. Domácí tak sice stále nemají jistou záchranu, neprohráli však počtvrté v řadě a mohou být s výhledem na další týdny optimisty.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele