14. kolo
22.11.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - RC Lens 1:0

V jistém smyslu prestižní duel posledního s předposledním dopadl lépe pro domácí Lorient, který se tak posunul na nesestupovou pozici.

Kdo ví, jak by to ale bývalo dopadlo, kdyby se už po čtvrthodině hry nevytasil s naprosto hloupým útokem na nohy Valentina Lavigneho hostující obránce Loïcke Landre. První jmenovaný musel být vystřídán a ten druhý byl vyloučen. Početní výhody domácí využili už o šest minut později. Sice šlo o jedinou branku zápasu, ale rozhodně stála za to.

Raphaël Guerreiro si naběhl na přihrávku Wahida Meslouba a nechytatelnou bombou překonal Rudyho Rioua - 1:0. Mladý Portugalec tak navázal na svou premiérovou trefu v reprezentaci, díky které jeho vlast vyhrála nad Argentinou. Nyní tedy opět zajistil svému týmu vítězství. Ovšem to samozřejmě v 21. minutě ještě nemohl vědět.

S dalším gólem chtěl přispěchat Gilles Sunu, ale jeho střela šla mimo. Vyrovnat mohl těsně před pauzou Pablo Chavarria poté, co centrovaný míč do vápna totálně neodhadl Vincent Le Goff. Hráč Lens však nepočítal s tím, že by k němu kulatý předmět propadl, takže ze slibné příležitosti nakonec nebylo vůbec, ale vůbec nic.

Devět minut po startu druhé půle už slavil Jordan Ayew, ale jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. Potom přišly na pořad dne znovu Le Goffovy chvíle. Poprvé mířil těsně nad, podruhé z jeho centru nevytěžil nic střelec branky Guerrreiro. V poslední zaznamenáníhodné příležitosti zápasu mohl skórovat Ayew, který se vyhnul ofsajdové pasti, jenže pak na hostujícího gólmana vyslal tak pomalou střelu, že by si s ní poradil snad opravdu každý. Jeho Lorient ale stejně zvítězil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele