21. kolo
17.01.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Lille OSC 1:0

Zápas Lille znovu přinesl jen jeden jediný gól. Tentokrát jej ovšem nevsítil nikdo ze spoluhráčů Davida Rozehnala, ani sám bývalý český reprezentant, jenž opět nastoupil v základní sestavě a odehrál celé utkání.

Trenér domácích Sylvain Ripoll chtěl tento zápas rozhodně vyhrát a už od úvodu nabádal své svěřence k aktivitě. Ti se jeho rad drželi a evidentně tím zaskočili soupeře se severu Francie. Raphaël Guerreiro si to už v 8. minutě namířil přímo do vápna a vyslal na branku Vincenta Enyeamy velmi nepříjemnou střelu. Ač to tak zprvu nevypadalo, nigerijská jednička stačila na poslední chvíli u své bližší tyče výborně zasáhnout.

Hosté odpověděli až po necelé půlhodně, kdy měl po velkorysé nabídce Jonathana Delaplaceho ve vápně číhající Nolan Roux díky přátelskému přístupu obránců dokonce čas na zpracování míče, jenže přesto jej vzápětí poslal vedle. V minutě pětatřicáté to zkoušel Benjamin Jeannot, ale svůj pokus nasměroval přímo na Enyeamu.

Po hodině hry se míč po ose Pedrinho-Jeannot-Autret dostal trochu se štěstím k na zadní tyči vyčkávajícímu Guerreirovi, no a ten si už v této poměrně snadné pozici věděl rady - 1:0. Hned za tři minuty se nechal o balon oloupit David Rozehnal a jistě si oddychl, když se následná střela Gianniho Bruna odrazila od tyče pryč.

Portugalec Guerreiro, ještě nedávno plnící převážně defenzivní povinnosti, vyzkoušel pozornost Vincenta Enyeamy ještě jednou. Jeho tvrdá a cestou k brance tečovaná střela nakonec jen těsně přeletěla břevno. Mrštný nigerijský reprezentant pak ještě nějakých osm minut před závěrečným hvizdem vychytal Jeannota, ale jeho spoluhráči v útoku holt jakoby měli ještě zimní přestávku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele