37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - AS Saint-Étienne 1:2

Saint-Étienne vyhrálo v Évianu těsně 2:1, udrželo tak naději na postup do Ligy mistrů a naopak odsoudilo soupeře k definitivnímu sestupu. Domácí, kteří dohrávali v deseti, nedokázali uhlídat hrdinu Maxe-Alaina Gradela..

Les Verts přijeli do Annecy 'nadopovaní' jasnou výhrou 5:0 v minulém kole proti Nice a od začátku dávali jasně najevo, že si pro tři body půjdou i tentokrát. Naopak Évian musel zvítězit, aby si uchoval naději na záchranu; ta však vzala za své už po dvanácti minutách, kdy hbitý křídelník z Pobřeží slonoviny otevřel skóre. Stoper Cédric Mongongu vyrobil děsivou hrubku, Gradel mu bez potíží ukradl balon a uklidil do sítě svůj čtrnáctý gól sezony.

O deset minut později mohl tentýž hráč zvyšovat už na 2:0 z pohledu Sainté, jeho střela se však díky teči bránícího Jespera Juelsgaarda mezi tři tyče těsně nevešla. Hosté však i nadále kontrolovali vývoj hry a měli i další šance, jako například ve 40. minutě, kdy Gradel nabil Rickymu van Wolfswinkelovi na nebezpečnou střelu (nakonec mířila nad břevno).

Když tedy Évian ještě do poločasové přestávky vyrovnal, bylo to velké překvapení - do té doby se totiž prakticky výhradně bránil. Miloš Ninković vybojoval balon a posunul jej na Adriena Thomassona, který parádním pasem našel ve vápně číhajícího Mathieua Duhamela. Útočník, který v Annecy hostuje z Caen, nezaváhal a bez problémů propálil Stéphane Ruffiera.

Odpověď favorita však byla jednoznačná; po změně stran už se opět hrálo na jednu bránu. Kýžená branka nicméně dlouho nepřicházela - se svými pokusy neuspěli Kévin Monnet-Paquet ani Kévin Theophile- Catherine. Selhal i střídající Yohan Mollo, který poslal svoji střelu vedle tyče. Nakonec tak musel přispěchat na pomoc opět 'obvyklý podezřelý' Gradel, jehož stáhl ve vápně Cédric Cambon. Gradel se následně sám postavil k penaltě, proměnil a poslal tak Évian po čtyřech letech o patro níže. Vyloučení Kassima Abdallaha v nastaveném čase už domácí mizérii pouze dodalo pomyslnou korunu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda, Evian si dnes nezasloužil prohrát

Reagovat
Stamby

zasloužil, fotbal se hraje na góly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele