37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

EA Guingamp - Toulouse FC 2:1

Toulouse sice v Guingampu prohrálo, ale přesto už ví, že si Ligue 1 zahraje i v příští sezoně. V té bude mít klub ze Stade du Roudourou co dělat, aby udržel střelce Claudia Beauvea.

Nejen on na sebe ale výrazně upozornil. Čtvrtá minuta totiž bezvýhradně patřila jeho spoluhráči Christophu Mandanneovi, jenž proměnil centr Larse Jacobsena v parádní nůžky - 1:0. O dvacet minut později však Christophe Kerbrat zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a Wissam Ben Yedder proměnil svou druhou penaltu v sezoně - 1:1. Celkově šlo o jeho třináctou branku.

Claudio Beauvue rozhodl ve 4. minutě druhého poločasu, když si naběhl na přední tyč, aby hlavou poslal za záda Aliho Ahamady nabídku Jérémyho Pieda - 2:1. Jednalo se o jeho šestnáctou přesnou trefu v sezoně, čímž se dorovnal Edinsonu Cavanimu a společně jim teď před závěrečným kolem patří čtvrté místo v tabulce kanonýrů.

O deset minut později se musel ze hřiště pakovat penaltový viník Kerbrat, jelikož na hranici šestnácti povalil Martina Braithwaita, aby se nemohl sám řítit na Jonase Lössla. Nicméně ať se téfécé snažilo, jak se snažilo, cestičku za záda dánského brankáře už nenašlo. Na případné další body si holt bude muset počkat do příštího týdne.

To svěřenci Jocelyna Gourvenneka se tedy rychle oklepali z výprasku 0:6, který jim o minulém víkendu uštědřilo PSG. Navíc mají velice slušnou šanci se po dvanácti letech umístit v první desítce. Jak příjmená změna oproti loňsku, kdy rozhodli o svém setrvání v soutěži de facto až v posledním kole. V tomto ročníku si navíc zdárně vyzkoušeli i Evropskou ligu, takže jej určitě budou hodnotit kladně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele