1. kolo
09.08.2014 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - AS Saint-Étienne 0:2

Mevlüt Erding porazil Guingamp. Turecký kanonýr skvěle navázal na povedený závěr loňské sezony a dvěma trefami proti ambicióznímu celku zajistil svému Saint-Étienne perfektní start do nového ročníku. Bylo to zasloužené vítězství - hosté na hřišti dominovali, Guingamp se spíše bránil.

Loni čtvrtý celek jasně ukázal, že přes léto na kvalitě nikterak neztratil, a soupeře zatlačil prakticky okamžitě. Obzvlášť nebezpečným dojmem působil Romain Hamouma, který měl také prsty v prvním gólu - právě na něj totiž spáchal Christophe Kerbrat rozhodující penaltový faul. Psala se 39. minuta, k bílému puntíku se postavil Erding a poslal ASSE do zaslouženého vedení.

Také Guingamp však měl šance, a činit se tedy musel i hostující gólman Stéphane Ruffier. Jako například ve 45. minutě, kdy byl nucen pohotovým zákrokem zlikvidovat hlavičku Mustaphy Yatabarého. Tentýž hráč následně na začátku druhé půle zachytil skvělý Beauvueho pas a odtrhl se přitom od obrovitého stopera Bayal Salla, ale bránu netrefil.

Ve snaze trochu zlepšit efektivitu svého týmu vyslal domácí kouč Jocelyn Gourvennec na hřiště Sylvaina Marveauxe, posilu z Newcastle, která kdysi platila za dost možná nejlepšího hráče Ligue 1 ještě v dresu Rennes; šikovný záložník rychle ukázal, že fotbal v Anglii hrát nezapomněl, jeho spolupráce s Yatabarém a střílejícím Christophem Mandannem však vedla pouze k dalšímu skvělému Ruffierovu zákroku.

Mandanne dokonce dostal míč do sítě, ale branka nebyla uznána pro ofsajd; to se psala 68. minuta. Dál už se hrálo prakticky na jednu bránu. Čekalo se pouze na to, jestli Les Verts přidají ještě pojišťující gól, a to se také nakonec stalo - Erding v nastaveném čase využil chyby Doriana Levequeho, obešel brankáře Samassu a pohodlně uzavřel skóre na konečných 0:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele