5. kolo
13.09.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - SM Caen 1:0

ASSE novice z Caen sice porazilo, ale jen tím nejtěsnějším rozdílem.

Les Verts dostali před reprezentační pauzou pořádný výprask od PSG, a tak není divu, že Christophe Galtier přispěchal s několika změnami. Po pětadvaceti minutách hry se však do první šance dostala stálice základní sestavy, turecký útočník Mevlüt Erding. Stalo se tak po nakopnutí dlouhého balonu a chybě obránce Da Silvy. Erding, který dost možná nastoupí i v říjnovém kvalifikačním duelu proti České republice, se pak pokusil přelobovat brankáře Rémyho Vercourtreho. A nutno dodat, že se mu to i povedlo, jenže spolu s ním přehodil i samotnou branku.

Caen se na Stade Geoffroy-Guichard dlouhodobě nedaří a domácí si toho evidentně byli velmi dobře vědomí, protože se v prvním poločase neustále hnali do útoku. Po jednom takovém kopal Jérémy Clément rohový kop, na který si naskočil Benjamin Corgnet, jenže jeho hlavička nakonec zamířila těsně vedle tyče. A prakticky úplně stejně si ten samý hráč počínal i v samotném závěru první půle.

Benjamin Corgnet se z pozice záložníka prosadil v minulé sezoně sedmkrát a poměrně výrazným způsobem dopomohl svému celku ke čtvrtému místu. Proti Caen ale pokračoval v neproměňování šancí i po změně stran. Něco málo po hodině hry se na levém křídle uvolnil Franck Tabanou, poslal centr na Corgnetovu hlavu, ale od ní směřoval balon pouze do břevna.

ASSE si nadále udržovalo zcela jasnou převahu a tu se mu podařilo zužitkovat až čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby. Yohan Mollo se ujal exekuce rohového kopu. Míč směřoval k Erdingovi, kolem kterého se v ten moment nacházeli tři obránci, přičemž to byl Jean-Jacques Pierre, kdo si nepočínal úplně nejjistěji a nasměroval balon za záda vlastního brankáře - 1:0.

Caen se ve zbývajících minutách k žádné pořádné střele nedostalo, naopak domácí mohli zdvojnásobit vedení. Mollo opět hledal - a tentokrát i našel Erdinga - ovšem Vercourtre, chytající jubilejní stý zápas v Ligue 1, jej parádně vychytal. ASSE se tedy prozatím posunulo v tabulce na druhé místo. A předtím, než zamíří do Lens, si vyzkouší v Ázerbájdžánu Evropskou ligu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele