24. kolo
06.02.2015 20:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - RC Lens 3:3

Saint-Étienne vedlo v poločase domácího zápasu s trápícím se nováčkem z Lens 1:0 a zdálo se, že je na cestě za první výhrou po třech zápasech. Druhé dějství však nabídlo pořádné drama - Les Sang et Or dokázali otočit skóre z 0:2 na 3:2 a favorita nakonec musel vysvobozovat krásným gólem Mevlüt Erding..

Skóre otevřel už po osmnácti minutách Landry N'Guémo, načež Yohan Mollo zvýšil na 2:0 (58'); Lens však zvládlo vyrovnat do devíti minut. Postaral se o to dvěma zásahy Yoann Touzghar. Velký obrat dokonal gólem v 77. minutě Pablo Chavarría, a domácí mohou děkovat Erdingovi, že vyválčili alespoň bod.

Les Verts šli do zápasu s vědomím, že neskórovali už třikrát za sebou; nyní však byli pevně odhodláni tuto sérii prolomit a Romain Hamouma hned v úvodu otestoval pozornost gólmana Rudy Rioua. Kdyby místo ukvapené střely našel lépe postaveného Lemoineho, mohli domácí vést. Nováček se však nechtěl nechat zahanbit a také si vytvořil první šance - Lalaïna Nomenjanahary se probil po pravém křídle a nahrál Valdiviovi, který pálil těsně vedle Ruffierovy tyče. Hlavička Kantariho dokonce už mířila do sítě, na poslední chvíli si s ní však poradil bránící Lemoine.

Domácí nicméně tyto situace přežili a krátce nato sami otevřeli skóre - míč se dostal od Clémenta k úplně volnému N'Guémovi, který nechytatelnou ránou propálil Rioua poprvé. Mollo mohl ještě do poločasu zvýšit, když se po zaváhání hostující defenzivy dostal k odraženému míči, mířil však příliš vysoko. Riou pak musel předvést svoje reflexy proti nebezpečnému halfvoleji Rickyho van Wolfswinkela.

Kýžená druhá branka však přesto přišla - Perrinův dlouhý míč se po ose Erding - Lemoine dostal až k Mollovi, který jej placírkou uklidil za gólmanova záda. Lens se ale nevzdávalo. Domácí fanoušci se ještě stále radovali, když je zmrazil nečekaný kontaktní gól; Touzghar, který přišel na hřiště až do druhé půle, využil nečekaně laxního bránění Les Verts a snížil na 1:2. Když následně Kévin Théophile-Catherine zahrál ve vápně rukou a hostující útočník proměnil nařízenou penaltu, začínalo se odznova.

A Lens, které mělo v tuto chvíli psychickou výhodu, toho jaksepatří využilo - Cavaré se probil dopředu po pravém křídle a vrátil míč na Chavarríu, který napřáhl a přesnou střelou do vinglu propálil Ruffiera potřetí. Z klidné výhry najednou byla hrozící blamáž. Ochozy na Geoffroy Guichard tak musel alespoň částečně uklidňovat Erding; turecký forvard převzal míč na hranici vápna, obtočil se kolem Kantariho a nádhernou ránou srovnal na konečných 3:3.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele