36. kolo
10.05.2015 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - OGC Nice 5:0

Na nečekanou porážku z půdy Bastie z minulého kola v St. Étienne evidentně rychle zapomněli. Les Verts totiž neměli sebemenší problémy s ještě ne zachráněným Nice, které odjelo domů s pětigólovým ranečkem. ASSE tak uchoval naději na zisk třetí příčky, která zaručuje předkolo Ligy mistrů.

Kouč Christophe Galtier byl rozhodně vděčný za návrat kapitána Loïca Perrina, který vynechal poslední dva duely kvůli zranění. Proti Nice nastoupil ke svému 250. zápasu v Ligue 1, zaznamenal jednu branku a potvrdil, že s ním se jeho týmu daří daleko lépe. Hned 52 procent vítězství se konalo v jeho přítomnosti, jen 30 procent pak v opačném případě.

Domácí na to vlétli hned od začátku zostra, ale skóre nakonec načal až ve 25. minutě Perrin. Gradel poslal centr z rohového čtvrtkruhu přesně na svého spoluhráče, který se hlavičkou z blízkosti bez problémů prosadil. Na druhé straně mohl vyrovnat Pléa, avšak Perrin mu jeho pokus dokázal zablokovat.

Ve 40. minutě St. Étienne navýšilo náskok. Dlouhý aut Tabanoua se snažil hlavou odvrátit střídající Gomis, jenže míč vlastně pouze prodloužil na Clémenta, jenž přesnou střelou k tyči překonal marně se natahujícího brankáře Hassena. V 60. minutě předvedl hezký zákrok Ruffier, Pléa vystřelil opravdu nebezpečně po zemi.

Jen o chvilku později pak Erdinc navýšil náskok na 3:0. Corgnet tureckého útočníka oslovil pěknou přihrávku a ten pak našel volný prostor u bližší tyčky. Čtvrtý gól vsítil Gradel, který se po odražené střele Monneta-Paqueta nejlépe zorientoval ve vápně, a následně se trefil do poloodkryté branky také sám Monnet-Paquet.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

St.Etienne -poslední 4 kol doma - 12 bodu.Ve 3 zápasech z těchto 4 udělali papírově silnějšího soupeře.Sázkovky asi nemají St.Etienne moc v oblibě .Ze 17 zápasu doma jen 1 krát se neshodli s bookmakery ,jak mají hrát-9. kolo.Snad jim to vydrží, k radosti sázkařu i v tomto kole. tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

kto bol papierovo silnejsi super ? :-O

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 28. kole-Lorient 1,84 ,30. Lille 2,08 34. Montellier1,85

Reagovat
smazaný uživatel

no to su kurzy na st.etiene ..cize st.etiene boli papierovo lepsi ....

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to porovnával se zápasm St e -Nice, 3 krát z posledních 4 zápsasu doma měli PAPÍROVĚ SILNĚJŠÍHO SOUPEŘE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele