7. kolo
25.09.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 1:1

Prestižní duel na Stade Geoffroy-Guichard vítěze nepoznal. Nicméně jak ASSE, tak Bordeaux nadále zůstávají v čele tabulky.

Tedy hned za Olympiquem Marseille, jenž si hravě v rámci vloženého kola poradil s Remeší. Jediný čtvrteční zápas byl velmi ostře sledovaný. I proto, že je ve Francii známo, že Christophe Galtier a Willy Sagnol se zrovna dvakrát nemusí. Na hřišti jinak, i přes remízový výsledek, po většinu času dominovali svěřenci prvního jmenovaného, tedy domácí, nicméně nechybělo mnoho a tři body mohli nakonec ukořistit hosté, v jejichž základní sestavě Jaroslav Plašil tentokrát nenastoupil.

První pozdrav poslal Carrassovi z poměrně velké dálky Francois Clerc, avšak brankář ve službách Les Girondins jej konečky prstů vytěsnil. Zblízka to pak zkoušel Ricky van Wolfswinkel, jenže se teprve zastřeloval. Na druhé straně mohl Stéphana Ruffiera netypickým lobem překonat Wahbi Khazri, ale také neuspěl.

Po půlhodině hry šli domácí do vedení. Van Wolfswinkel se odpoutal od Nicolase Palloise a z voleje trefil přesně - 1:0. Ten samý hráč předvedl něco ze svého fotbalového umění i o šest minut později, kdy vtipnou patičkou vybídl ke skórování Maxe Gradela, který svou střelu však nasměroval jen a pouze do břevna.

Nedáš - dostaneš. Toto pořekadlo platilo o dvě minuty později. Tehdy zahrávalo Bordeaux rohový kop, který se z voleje pokusil dopravit do sítě André Biyogo Poko, jenže se netrefil úplně podle představ. Hosty to však nemrzelo, protože k míči se jako první dostal portugalský obránce Tiago Ilori a měl vcelku snadnou úlohu - 1:1.

Po hodině hry přišly dvě jakés takés příležitosti Les Verts. Nejprve pořádně vyprášil rukavice Cédrica Carrassa domácí Renaud Cohade a v zápětí se málem proměnil v nahrávače, jenže střelec gólu van Wolfswinkel měl k míči o krok dále, než by bylo bývalo zapotřebí. Franck Tabanou se pak čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby pokoušel z přímého kopu o to, aby všechny tři body zůstaly v Saint-Étienne. Carrasso ale jeho střelu vyrazil a neujala se ani následná dorážka.

V nastaveném čase měli domácí štěstí, že rozhodčí Lionel Jaffredo neodpískal Ruffierovu podezřelou snahu o zastavení Nicolase Maurice-Belaye ve vápně. Díky tomu tento náročný zápas skončil remízou. ASSE si však příliš neoddychne, protože v neděli zajíždí do Marseille, zatímco Bordeaux by to přeci jen mohlo mít snadnější, protože přivítá v domácím prostředí Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí Bordeaux přetlačí - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE zvítězí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele