19. kolo
21.12.2014 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Évian Thonon Gaillard 3:0

Fotbalisté St. Étienne přezimují na čtvrté příčce. Doma neměli větší problémy s Évianem, který zaznamenal už třetí porážku v řadě, a spadl dokonce do sestupového pásma kvůli horšímu skóre. Les Verts zařídil tři body Max Gradel s Rickym van Wolfswinkelem v první půli a Romain Hamouma ve druhé.

Lepší vstup do utkání si svěřenci Christopheho Galtiera nemohli ani přát. Už po pár desítkách vteřinách Théophile-Catherine našel z autového vhazování Hamoumu, který ještě posunul balón na Gradela, a ten z blízkosti propálil brankáře Leroye. O pár chvil později mohl navýšit vedení Perrin, nicméně na Leroye tentokráte nevyzrál.

Hostující muž v rukavicích, který nahradil mezi třemi tyčemi jedničku Hansena, musel být neustále v pohotovosti. A ve 20. minutě byl překonaný podruhé. Opět nemohl nic moc dělat, Mongongu ztratil balón, kterého se ujal Cohade, akce pokračovala přes Hamoumu až k Van Wolfswinkelovi, jenž skóroval do poloprázdné svatyně.

ÉTG se tenhle stav už otáčel jen těžko. Přesto si nějaké šance vytvořil. Například Angoula z dobré pozice mířil vedle, Barbosův pas pak následně gólmana Ruffiera neohrozil. Po přestávce Angoulova hlavička skončila jen vprostředku branky a střídající Ninkovič minul prostor mezi třemi tyčemi opravdu o kousek.

St. Étienne bez problémů drželo pohodlně vedení a v 65. minutě přidalo ještě jeden zásah. Hamouma vsítil rozhodující gól ve středu v pohárovém utkání na půdě Lorientu a i nyní se mu podařilo rozvlnit síť. Domácí záložník si za vápnem narovnal balón na levačkou a krásnou táhlou střelou překonal marně se natahujícího Leroye.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ASSE by měl potvrdit dobrou formu kor doma,ale Evian už dlouho neplichtil,tak proč né třeba v posl.podz.kole?

Tip: 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele