37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Metz 2:0

Monaco nezaváhalo, podle očekávání porazilo sestupující Méty a pojistilo si tak 'pole position' pro závěrečné kolo boje o klíčovou třetí příčku, zajišťující kvalifikaci do předkola Ligy mistrů. Hrdinou dne se stal autor branky a gólové přihrávky Bernardo Silva.

Žádná hitparáda to ze strany favorita nebyla; na Monaku se viditelně podepisovala únava po náročné sezoně, takže beze strachu hrající Méty měly samy několik šancí na překvapivý bodový zisk. Jardimovi svěřenci vypálili v prvním dějství na bránu pouze dvakrát, Silva se však v nastaveném čase dokázal trefit a hosté už po změně stran nenašli odpověď.

Gólman Mét David Oberhauser možná očekával, že bude ve větší permanenci; v prvním poločase však úspěšně zasahoval pouze po povedené ráně Fabinha. Hosté úspěšně narušovali monacké tempo a vypracovali si dvě povedené brankové příležitosti, Juan Falcón a Janis Ikaunieks (oba zakončující po centrech krajních obránců) však neuspěli. Na rozdíl od Silvy, který využil toho, že se métští už viděli v šatně, a po rychlém autu propálil překvapeného Oberhausera.

Ve druhé půli už knížecí klub působil mnohem jistějším dojmem a mohl své vedení pojistit i dříve než v 88. minutě, kdy se to povedlo střídajícímu Valére Germainovi. Yannick Ferreira-Carrasco však v tisíciprocentní šanci nepochopitelně selhal, zatímco s přímým kopem Layvina Kurzawy si poradil Oberhauser. Na druhé straně ještě opět neúspěšně zahrozil Falcón, jenže pak už přišla finální rána - Geoffrey Kondogbia načechral povedený pas přes obranu, Silva si poradil s bránícím Romainem Métanirem a nahrál Germainovi na snadný gól.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele