28. kolo
08.03.2014 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Stade Rennes 2:1

Zatímco Rennes v poslední době táhne kupředu Ola Toivonen, zachraňující se Valenciennes se naopak může spolehnout na služby Abdula Warise. Šťastnější byl tentokráte domácí záložník, jenž v 76. minutě rozhodl o třech bodech. Švéd sice po přestávce poslal svůj tým do vedení, to se ale hostům udržet nepodařilo.

Ghanský rodák je v klubu na hostování ze Spartaku Moskva a Ariël Jacobs si jeho služeb zatím nemůže vynachválit. U osmi z posledních deseti gólů VAFC byl totiž on - hned pět zaznamenal na své konto, na tři přihrával. Radost domácím pokazil jen sedmnáctý Évian, který vyhrál v Gunigampu a udržel pětibodový odstup.

Nejprve zahrozil v 11. minutě Dossevi, jeho střelu ovšem dokázal zablokovat obránce M'Bengue. Na druhé straně pálil dobře Grosicki, nicméně gólman Magno Novaes, který znovu nahradil mezi třemi tyčemi do této chvíle jasně neotřesitelnou jedničku Nicolase Penneteaua, pohotově zasáhl.

Toivonen už v první půli ukázal, že je v současnosti nejnebezpečnějším mužem Rennes. Na Bretani bývalá opora PSV Eindhoven chytila po dvouletém strádání druhý dech, dokonce během uplynulého týdne v přátelském utkání proti Turecku vsítila branku. Tentokráte nemohla být jeho trefa uznána pro ofsajd.

Čtyři minuty po obrátce již jeho úvodní gól utkání padl v souladu s fotbalovými pravidly. Kadirova střela se dostala šťastně k Toivonenovi, jenž dlouho neváhal a poslal balón za záda zmateného Magna Novaese. Valenciennes srovnalo o pouhých pět minut později, na scénu poprvé v utkání vystoupil Waris.

Dokázal přes M'Bengueho přihrát zprava na Dosseviho, jehož vybídl ke skórování do prázdné branky. Alessandriniho přímý kop skončil následně neúspěšně a na řadu přišla klíčová 74. minuta. Waris zakládal rychlý brejk, míč propasíroval na Doumbiu, kterého ve vápně fauloval neohrabaně Kana-Biyik.

Sudí Bien nařídil penaltu a hostujícího stopera navíc poslal předčasně pod sprchy. Waris sice z bílého puntíku na gólmana Costila nevyzrál, z dorážky už ovšem ano. V závěrečných minutách gólman Magno Novaes oplatil důvěru trenérovi Jacobsovi, v klíčový moment totiž vychytal tutovku Toivonena.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele