32. kolo
06.04.2014 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Olympique Lyon 1:2

Jubilejní stý ligový gól Bafétimbiho Gomise pomohl k důležité výhře Lyonu na půdě zachraňujícího se Valenciennes. Les Gones tak i nadále vyvíjí tlak na vedoucí čtyřku, hostům se naopak zase o něco více vzdálila vidina udržení.

Lyon tak potvrdil vynikající venkovní formu - z posledních 5 utkání na cestách získal skvělých 13 bodů. Gomis otevřel skóre po půlhodině hry, na Warisovo vyrovnání (66`) pak prakticky okamžitě odpověděl vítěznou trefou Jordan Ferri. Domácí mohli podruhé srovnat skóre čtyři minuty před koncem, Waris však tentokráte selhal - jeho penaltu chytil hostující gólman Anthony Lopes. O vzrušení se v závěru postaral ještě střídající gólman Rémy Vercoutre, jehož protesty mu v 82. minutě vynesly červenou kartu. Na druhé straně byl za ostrý faul na Lacazetteho vyloučen Marco da Silva.

Lacazette, nejlepší střelec týmu v probíhající sezoně, začal utkání na lavičce, takže tíha zodpovědnosti za brankovou produkci ležela čistě na Gomisových bedrech. A odchovanec konkurenčního Saint-Étienne ukázal, že předchozích 99 tref nebylo náhodou - jeho branka byla perfektní ukázkou střeleckého sebevědomí. Akci založil Jimmy Briand, který roztáhl hru na křídlo na Henriho Bédima, jemuž následně stačilo nacentroval do vápna. Gomis už se postaral o zbytek.

Že vyrovnání obstaral právě Majeed Waris, nepřekvapilo asi nikoho - ghanský forvard, hostující ve Valenciennes ze Spartaku Moskva, podává na jaře fantastické výkony, a dnes svoji formu opět potvrdil. Setřásl bránícího Milana Biševace, zpracoval Masuakův dlouhý pas a suverénně propálil bezbranného Lopese.

Radost svěřenců Ariela Jacobse však vydržela pouhé tři minuty. Arnold Mvuemba našel přesným pasem dobře postaveného Ferriho, jehož dělovka z dálky zapadla přesně pod víko gólmana Maceda Novaese. V turbulentním závěru utkání se diváci nejprve dočkali dvou zmiňovaných červených karet, nejvíce horko však bylo ve chvíli, kdy Ferri zasáhl rukou ve vápně Meliksonův pas. Sudí Nicolas Rainville ukázal na značku pokutového kopu, Lopes se však vytáhl a zachránil svému týmu cenné tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele