34. kolo
20.04.2014 17:00 CET
2 : 6
(0:3)

Reportáž

Valenciennes FC - FC Nantes 2:6

FC Nantes si parádně zastřílelo a tenisovým výsledkem potopilo Valenciennes.

Protože se v sobotu hrálo finále Ligového poháru, ve kterém přehrálo PSG protivníka z Lyonu, hrála se většina utkání čtyřiatřicátého kola Ligue 1 až v neděli. Hned pětice duelů začínala až později odpoledne a nutno dodat, že s výjimkou jediného, ve kterém Sochaux porazilo Remeš pouze o gól, to byly skutečné brankové hody - v Bastii padly tři branky, v Bordeaux šest, v Lorientu osm, a ve Valenciennes také osm. Zbývá dohrát ještě dva zápasy, nicméně i tak už padlo vynikajících sedmadvacet gólů.

Že velikonoční neděle nepatřila ve francouzské Ligue 1 obráncům, ale útočníkům, bylo setsakramentsky znát i na Stade du Hainaut. Hosté tu i bez zraněného střelce Filipa Djordjeviće zvládli soupeři nasázet hned šest branek! Jak by to ale asi bývalo dopadlo, kdyby Maor Melikson poté, co oklamal svého strážce, překonal v 18. minutě kromě Rémyho Rioua i za ním na brankové čáře stojícího spoluhráče Oliviera Veigneaua.

O sedm minut později se totiž Yohan Audel šikovně uvolnil ve vápně a překonal Magna Novaese - 0:1. Valenciennes přitom po celou dobu mělo míč na svých kopačkách častěji. Ale přesto inkasovalo góly jako na běžícím pásu. Druhý zasah připravil pro domácí čtyři minuty před poločasovou přestávkou Alejandro Bedoya, který zůstal ve vápně nekrytý a tvrdě vypálil half-volejem - 0:2.

A ještě do poločasu přišla třetí trefa, jíž měl tentokrát po slušném proniknutí do pokutového území na svědomí Serge Gakpé. Po změně stran sice Riouovu pozornost vyzkoušel Grégory Pujol, ale pak už zase přišla řada na hosty. Serge Gakpé si stoupnul k přímému kopu a poslal jej pod břevno - 0:4. Ve třiašedesáté minutě se znovu zkoušel prosadit Pujol, jenže orazítkoval pouze tyč. A ani jeho další pokus se neujal, protože skvěle zakročil Riou.

V 80. minutě se ve vápně ocitl osamocen Carl Medjani a jeho razantní hlavička dopadla za Rémyho Rioua - 1:4. Domácí vycítili příležitost a hnali se dopředu. Už za čtyři minuty tak byly za aktivitu odměněni druhou brankou, kterou po střele placírkou obstaral Jean-Christophe Bahebeck - 2:4. Jenže dvoubrankový rozdíl mezi oběma celky panoval pouhé dvě minuty, protože pak dostal Oswaldo Vizcarrondo pod tlak Medjaniho, a ten si vstřelil "vlastňáka" - 2:5.

V 90. minutě měli hosté zahrávat přímý kop. Serge Gakpé už nebyl na hřišti, protože jej po šestašedesáti minutách hry vystřídal Banel Nicolita. Rumunský záložník se ujal exekuce a poslal míč do vápna, kde v té době bylo poměrně velké klubko hráčů, ale přesto nikdo letící kulatý předmět ani netečoval. Pro brankáře je to vždy velice nepříjemná situace, protože z ní často padají góly, jako v tomto případě - 2:6.

FC Nantes tak poskočilo na osmé místo a těší se, až v příštím kole vyzve doma šestý Olympique Marseille, který má ovšem šestibodový náskok. Zato Valenciennes zůstává na předposlední pozici, přičemž na první nesestupovou ztrácí hned šest bodů, což je přesně polovina všech, které jsou ještě v této sezoně k dostání. Dá se říci, že absolutně klíčový bude příští mač s Guingampem, který však v tomto kole také dostal nařezáno (od Bordeaux), tudíž nepotvrdil výborný výkon ze semifinále Coupe de France, kde vyřadil bohaté Monaco, díky čemuž si 3. května zahraje s Rennes na Stade de France o celkový triumf v této soutěži.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele