30. kolo
22.03.2014 20:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - AC Ajaccio 2:3

Ani dvě branky Majeeda Warise nakonec Valenciennes k bodům nestačily - v dresu Ajaccia se totiž na hřišti objevil ještě větší hrdina. Jeho jméno je Issa Baradji, Ligue 1 hrál dnes poprvé v životě, a dvěma trefami přitom rozhodl o teprve druhé výhře Ajaccia v sezoně. Naděje Les Athéniens na záchranu se tak opět výrazně ztenčily..

Do zápasu šli přitom s patřičným sebevědomím - z posledních dvou utkání měli na kontě plný počet bodů a dnes je před vlastními fanoušky čekal suverénně nejhorší celek soutěže. Ve středu pozornosti byl samozřejmě Waris, lednová posila ze Spartaku, která v Normandii chytila vynikající formu; pouze Ibrahimovic vsítil po Novém roce více branek než ghanský internacionál. Waris se mohl prosadit už v první půli, kdyby jeho pohotovou střelu na poslední chvíli nezblokoval Ricardo Faty.

Byl to také on, kdo zaznamenal vůbec největší šanci před přestávkou - jeho rychlé nohy nechaly za sebou Mostefu s Perozem, ale jeho agresivní střílený centr do vápna žádného spoluhráče nenašel. Guillermo Ochoa se tedy v hostující bráně příliš nezpotil, to se však změnilo ihned po pauze. Valenciennes k úvodní trefě dopomohlo i štěstí - hlavička bránícího Mostefy totiž trefila pouze Arthura Masuakua, od nějž se míč přes Peroza nadále odrazil přímo k Warisovi. Ten pak zakončoval bez sebemenších problémů.

Vyrovnání přišlo takřka okamžitě - Paul Lasne potáhl míč po pravé straně a přesným centrem našel Benjamina Andrého, jehož nekompromisní finiš umlčet rozjařené ochozy Stade du Hainaut. Waris se nicméně nehodlal s tímto stavem smířit a brzy navrátil domácím vedení z přímého kopu - jeho rána mířila přímo na branku, ale Ochoa byl proti ní i přesto zcela bezmocný.

Pak už ale přišel okamžik pro hrdinu s velkým H: střídající Baradji nejprve vyrovnal skvěle zatočenou technickou střelou, poté využil laxní obrany Va'nnes a nikým nehlídán poslal Ajaccio do vedení hlavičkou na zadní tyči. Domácí tak odcházeli do kabin totálně konsternovaní a s vědomím, že jim důležité body doslova proklouzly mezi prsty..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neskutečně luxusní kurs na 1. Valenciennes neprohrál doma posledních 6 zápasu,všechny kursy na 1 byly vyžší.Doma odehráli 14 zápasu -jen jednou se neshodli s bookmakery jak mají hrát-v 11. kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to nebylo málo ,tak to byla 1.výhra Ajaccia v tomto ročníku venku.Neskutečné. I kurs na 2 byl podezřele vysoký.Zase jsem se nechal nachytat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele