38. kolo
17.05.2014 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Toulouse FC - Valenciennes FC 3:1

Ani na sedmý pokus se sestupujícímu Valenciennes nepodařilo rozloučit se s fanoušky ziskem alespoň jednoho bodu. Toulouse bylo na hřišti lepším týmem, Wissam Ben Yedder zaznamenal hattrick a zařídil svému týmu konečné deváté místo. Poslední prvoligovou branku hostů si na své konto připsal Anthony Le Tallec.

V minulém klání proti Guingampu se rozestavení 3-5-2 neosvědčilo, i tak však vsadil domácí trenér Alain Casanova na úplně stejnou kartu. Hra jeho svěřenců vypadala o mnoho lépe, soupeř, zdeptaný pádem o soutěž níž a znavený cestou dlouho přes 500 kilometrů, byl na hřišti prostě horším týmem.

První šanci utkání si vytvořil TFC. Sirieix připravil v 11. minutě střeleckou pozici pro Ben Yeddera, který ale v tuto chvíli pálil jen do rukavic gólmana Penneteaua. Dlouho to ale netrvalo, aby se francouzský forvard s tuniskými kořeny již opravdu prosadil, po přihrávce od Braithwaita se z blízkosti mýlit nemohl.

Především střed hřiště domácí borci jasně ovládali, Chantome se Sirieixem utvořili opravdu nebezpečné duo. Ve 32. minutě mohl po nahrávce od prvního jmenovaného skórovat Braithwaite, jenže těsně minul bránu. V závěru poločasu se domácím přece jenom podařilo náskok navýšit.

Rose fauloval v šestnáctce Braithwaiteho a kopala se penalta, kterou bez větších problémů proměnil Ben Yedder. Druhé dějství nebylo ze strany Valenciennes vůbec špatné. Toulouse možná svého soka v tu chvíli podcenilo, například v 51. minutě pálil nebezpečně Marco da Silva, ale trefil smolně pouze břevno.

Masuaku byl o pár chvil později snížení rovněž blízko, jenže na brankové čáře zasáhl výtečně brankář Boucher. V 65. minutě mohl o výsledku rozhodnout Ben Yedder, nicméně tváří v tvář Penneteaua nepřekonal. Kapičku naděje sice vykřesal tři minuty před koncem Le Tallec, až nakonec tři body pojistil na druhé straně znovu Ben Yedder.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele