22. kolo
11.02.2014 20:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Toulouse FC - SC Bastia 1:3

Armádní design venkovních dresů Bastie konečně přinesl korsickým bojovníkům dlouho vzývané štěstí - v Toulouse se jim podařilo urvat první venkovní vítězství po dlouhých devíti měsících. Hrdinou zápasu se stal Djibril Cissé, který po šesti letech okusil radost ze vstřelené branky v Ligue 1; byla to jeho již 95. v kariéře. Toulouse dohrávalo utkání v deseti a na domácím stadionu nedokázalo soupeře porazit popáté v řadě.

První venkovní výhru Bastie v sezoně kromě Cissého (11') zařídili ještě autor vítězné trefy Anthony Modestó (45+2') a na 3:1 pojišťující Gianni Bruno (90+2); hostům se tedy podařilo ovládnout závěry obou poločasů, zatímco domácí Les Violets se zmohli pouze na vyrovnávací gól Edena Ben Basata (25'). Bastia tak přeskočila svého soka v tabulce a je nyní desátá.

Cissému trvalo pár zápasů, než si na stará kolena zvykl na tempo francouzské nejvyšší soutěže, ale ukázalo se, že jeho střelecké schopnosti nikam nezmizely - na okraji vápna zpracoval tečovaný pas Fethi Hareka, otočil se kolem své osy a z první vyslal na Boucherovu svatyni tvrdou přízemní ránu, která zapadla přímo do sítě. Úvodní trefa pomohla Korsičanům nalézt sebevědomí poté, co prvních 10 minut probránili; domácí byli jinak nebezpečnějším týmem a zejména dánský forvard Martin Braithwaite zaměstnával hostující obranu svojí bojovností a perfektní distribucí balonů.

Ještě před Cissého gólem to mohlo být 1:0 na druhé straně, ale hlavička Dominika Furmana se od tyče odrazila do náruče gólmana Jeana-Louise Léky, který nahradil zraněného veterána Mickaëla Landreaua (4'). Vyrovnání nakonec zařizoval právě Braithwaite, který se skvěle zorientoval a nahrál před bránu Ben Basatovi; izraelský kanonýr pak z bezprostřední blízkosti hlavou nezaváhal. Utkání se neslo v hodně bojovném a intenzivním duchu, ani jeden celek nechtěl prohrát, a vyrovnaný obraz hry rozčísla pouze další Braithwaiteho nepřesná rána (37').

Když se zdálo, že se do kabin půjde za stavu 1:1, udeřila Bastia podruhé - Julian Palmieri rozehrál ve druhé minutě nastavení rohový kop a Cissé pohotově našel hlavu obránce Modesta, který si nebral žádné servítky a propálil Bouchera se suverenitou zkušeného kanonýra. Přesně tato efektivita Korsičanům ve venkovních zápasech celou sezonu chyběla; Toulouse dominovalo v držení míče, ale hosté vyučovali před bránou.

Naděje domácích na body se ještě více ztenčily poté, co byl za spory s rozhodčím poslán předčasně pod sprchy Clément Chantome; bez svého architekta ve středu pole se hra Toulouse rozpadla, a finální hřebíček do fialové rakve přinesla penaltová situace ze závěrečných vteřin. Ben Basat fauloval ve vápně pronikajícího Khazriho, míč si na bílý puntík postavil Gianni Bruno a definitivně rozhodl o výhře.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele