10. kolo
19.10.2013 20:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Valenciennes FC 2:2

Premiéra kouče Ariela Jacobse se na lavičce Valenciennes bude hodnotit určitě pozitivně. Pod jeho velením hosté ukončili sedmizápasové trápení bez získaného bodu a v Rennes otočili nepříznivý stav ve svůj prospěch. Pro bretaňský celek je remíza 2:2 zajisté zklamáním, zvláště když po dvou gólech Foueda Kadira pohodlně vedl.

Pro VAFC je určitě skvělou zprávou odpoutání se z poslední příčky alespoň do nedělního programu. Mužstvo se navíc chytlo i v útoku, venku dosud nevstřelilo ani branku, celkově jich mělo na kontě jen pět, vůbec nejméně z celé ligy. Hodnotit odvolání předchozího lodivoda Philippeho Montaniera je ovšem určitě ještě předčasné.

V Rennes naopak můžou smutnit, opět svým fanouškům nevrátilo předchozí porážky v derby proti Nantes i Guingampu a svou šňůru bez výhry protáhlo na čtyři kola. Do sestavy se sice vrátili Vincent Pajot i Jonathan Pitroipa, na druhou stranu chyběl pro karetní trest Nelson Oliveira, před tímto duelem nejlepší střelec týmu.

Jacobs možná trochu překvapivě po velmi krátkém seznámení se s týmem nezvolil jedenáctku, jakou povětšinou stavěl Montanier, a udělal některé moc zajímavé změny. Od začátku nechal hrát devatenáctiletého mladíka Masuaka, Le Tallec hrál v základu poprvé po měsíčním vysedávání na lavičce.

Po sedmi minutách nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté v Rennes mohli uspět. Kadir si naběhl na pas od Pitroipy za soupeřovu obranu a z vyložené pozice se nemýlil. Na druhé straně mohl vyrovnat Le Tallec, nicméně jeho hlavičku vytěsnil gólman Costil. Ten se musel činit i proti střele z dálky od Dosseviho.

Ani začátek druhého dějství Valenciennes nevyšel. Už bez zraněného Roseho, jehož Jacobs musel stáhnout ze hřiště ještě v nastavení první půle, inkasovalo znovu v 50. minutě. Féret předal míč na Pitroipu, jehož následný centr zase potkal Kadira a ten zase neměl problém překonat brankáře Penneteaua. Pro Alžířana to byla již čtvrtá trefa v dresu SRFC.

Jacobsova družina však nic nezabalila a v 65. minutě vykřesala jiskřičku naděje. Meliksonův přímý kop stačil Costil vyrazit jen před Le Talleca, jenž z blízkosti snížil. Na gól tenhle bývalý hráč Liverpoolu či Sunderlandu čekal už přes 21 hodin fotbalového času. Naposledy se radoval v říjnu minulého roku v utkání proti Lille.

VAFC ucítil velkou šanci, o osm minut později již bylo vyrovnáno. Bahebeck zakombinoval s Meliksonem, ten ještě přihrál na Da Silvu, jehož pěkný pokus skončil za zády Costila. Těsně předtím přitom mohl skórovat soupeř a bylo by zřejmě po všem. Jenže Féret po Alessandriniho pobídce pálil jen do Penneteaua.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele