23. kolo
02.02.2014 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Lyon 2:0

Stade Rennes po matných výkonech konečně zabralo, přičemž to překvapivě odnesl rozjetý Lyon.

Ani jeden z koučů nemohl nasadit tu nejsilnější sestavu. Ve středu obrany domácích tak musel nastoupit Cédric Hountoundji, pro hosty pak byla znatelná především absence tvůrce hry Yoanna Gourcuffa, takže veškerá kreativita lyonských fotbalistů padla na Clémenta Greniera. A jak ukazuje výsledek, ve své úloze zaostal za očekáváním. Přitom kdyby jeho úvodní volný přímý kop z dvaatřiceti metrů byl o něco razantnější, nemusel Olympique ze Stade de la Route de Lorient odjíždět s prázdnou.

Ve 22. minutě zahrával bývalý klub Petra Čecha z pravé strany rohový kop. Jmenovitě to byl Romain Alessandrini, kdo poslal balon přesně na hlavu v malém vápně stojícímu Hountoundjimu, který se tak v tomto kole stal třeba po Sunzuovi ze Sochaux dalším debutujícím střelcem v Ligue 1. Nutno dodat, že po šestašedesáti minutách je napodobil i Ola Toivonen, ale k tomu se pochopitelně ještě dostaneme.

Po inkasovaném gólu drželi hráči Lyonu balon více na svých kopačkách, ale proti spolehlivě bránícímu soupeři se pořád ne a ne prosadit. Slibně vypadala až spolupráce Gomise s Gonalonsem, který levačkou pořádně protáhl brankáře Costila. Následně posílal míč zpět do pokutového území stříleným centrem Fofana, ale jak Umtiti, tak Gonalons k němu měli na zadní tyči o kousek dále, než by bylo bývalo zapotřebí.

Další útočné snahy svěřenců trenéra Gardeho utnul ještě před pauzou mistr světa do 20 let Samuel Umtiti, který kopačkou pořádně "prosahal" koleno Romaina Alessandriniho. Ani jeden z nich pak zápas nedohrál. Lyonský fotbalista se pakoval do šaten po červené kartě hned, zatímco ten domácí to zkoušel až do 73. minuty.

To už byl stav pro Rennes ještě příznivější, neboť po akci Grosicki-Doucouré-Toivonen uklidit ten třetí míč pěkně po zemi za záda Anthonyho Lopese - 2:0. A po střele Foueda Kadira, jenž přišel do hry právě místo Alessandriniho, chyběly jen centimetry k tomu, aby na ukazateli skóre svítila po závěrečném hvizdu trojka. Nicméně to hráče ani příznivce Rennes určitě nemrzí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, lyon neni az zas tak dobrej aby furt jen vyhraval

Reagovat
smazaný uživatel

to preview

Reagovat
hradec

Stade Rennes 1:1 OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele