37. kolo
10.05.2014 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - FC Sochaux 1:2

Neuvěřitelné, fantastické výkony podává na jaře Sochaux. Tým, který byl v zimní pauze prakticky na odpis, teď sbírá jednu výhru za druhou a stále si drží reálnou šanci na záchranu. Po triumfu 2:1 v Rennes je vše připraveno k závěrečnému boji na život a na smrt s Évianem.

Les Lionceaux mají nyní na kontě čtyři výhry a tři remízy z posledních sedmi duelů, zatímco Rennes může děkovat nečekané středeční výhře v Paříži (tou se zachránilo a dnešní prohra pro něj tedy nemá fatální následky). Hosté byli podle očekávání od začátku lepším týmem, ovládli první půli a zejména v brilantní formě hrající ghanský hrot Jordan Ayew dělal domácí obraně velké problémy. Ve 33. minutě to stvrdil i vedoucí brankou - Julien Faussurier poslal dopředu skvělý lob, Ayew míč bezchybně zpracovat a parádní ránou k bližší tyči propálil Costila.

Domácí kouč Philippe Montanier sice ještě o přestávce ke změně nesáhl, krátce po opětovném rozehrání to však napravil; na hřiště se tak dostali čerství Paul-Georges Ntep a Julien Féret, kterým uvolnili místa Kamil Grosicki a Tiémoué Bakayoko. Tento krok se bývalému kouči Realu Sociedad vydařil, Rennes působilo živěji a brzy se dočkalo vyrovnání. Statická levá strana obrany Sochaux dovolila Stevenu Moreirovi pohodlně projít dopředu a nacentrovat právě na Ntepa, který si na zadní tyči poradil se špatně postaveným gólmanem Pelém.

Taková nepříjemnost jako vyrovnávací branka však rozjeté Sochaux nemohla zastavit, už o šest minut později tedy svěřenci Hervého Renarda opět vedli. Konečně (!) se ukázal také trenérův starý známý protežé Emmanuel Mayuka, který se zbavil svého strážce a luxusní hlavičkou po Roudetově rohu nedal Costilovi šanci podruhé. Zambijské akvizice tak zatím Renardovi vycházejí - po Sunzuovi se své klíčové vítězné trefy dostal i agilní útočník. V závěru utkání sice Rennes sahalo po vyrovnání, Yohann Pelé se však tentokrát překonával - nepřišli si na něj ani Alessandrini a jeho pověstný volej, ani Nélson Oliveira po krásné individuální akci.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele