8. kolo
29.09.2013 14:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Stade Rennes - FC Nantes 1:3

Nantes jako nováček ligy pokračuje i nadále ve skvělých výkonech, v bretaňském derby na půdě Rennes slavilo vítězství 3:1 a v tabulce se posunulo na šesté místo. Djordjevič s Gakpém poslali hosty do vedení, Nélson Oliveira na druhé straně dokázal snížit, ale pak v závěru pečetil tři body Deaux.

Osm let doma SRFC se svým lokálním rivalem neprohrál. Mužstvo kouče Michela Der Zakariana ovšem jelo na Stade de la Route de Lorient v optimální pohodě a završilo povedený měsíc záři již svou třetí výhrou během čtyř kol. Pouze v Lyonu vyšlo Nantes za toto období bodově naprázdno.

Do historicky 65. derby vstoupili lépe hosté, kteří na soupeře od začátku vyvinuli tlak. A v 17. minutě se radovali z první branky utkání. První pokus Djordjeviče sice skončil pouze na tyčce, srbský forvard však přece dokázal míč dorazit za brankovou čáru. Byl to již jeho čtvrtý zásah v této sezóně.

Obrana Les Canaris jinak po inkasování fungovala na jedničku, Nélson Oliveira byl osamocený na hrotu naprosto neviditelný a ani záloha jeho výpady dopředu nijak nepodporovala. A tak výraznou převahu v držení míče, která se zastavila i na čísle 55%, proměnil soupeř ve druhý gól před přestávkou.

Byla to především zásluha Gakpého, který předvedl výbornou individuální akci, zbavil se třech protihráčů a pohodlně překonal brankáře Costila. Kouč Philippe Montanier musel během přestávky jednat a do hry poslal Romaina Alessandriniho. Ten se na hřiště vrátil po sedmi měsících, v únoru totiž utrpěl těžké zranění kolene.

A že by ho v Rennes viděli rádi v sestavě už napořád, ukázal hned v 54. minutě, střela dynamického záložníka z přímého kopu nebyla vůbec špatná. Domácí navyšovali tlak, Féret trefil brankovou konstrukci, až nakonec v 56. minutě udeřil Nélson Oliveira, který přeběhl půlku hřiště a přesně zakončil.

Rennes chytlo druhou mízu, zvyšovalo obrátky, přidávalo na agresivitě. Nantes se ale nakonec dokázalo ubránit a v závěru rozhodlo. Aristeguietovi byl sice máván ofsajd, avšak rozhodčí Chapron nechal pokračovat ve hře. A tak zezadu vystartoval Deaux, jenž krásnou dalekonosnou ránou překonal Costila potřetí.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele