16. kolo
04.12.2013 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 3:1

Ani špatná aktuální forma nezabránila Rennes v protažení jedné dechberoucí statistiky - jakmile do Bretaně přijede Saint-Étienne, domácí zkrátka vyhrávají. Přestože Les Verts vstupovali do utkání s impozanrní výhrou 4:0 nad Remeší, skvělým výkonem dua Alessandrini - Romero poháněné Rennes bylo nad jejich síly. Les Rouge et Noir neprohráli doma s oblíbeným soupeřem už počtrnácté v řadě.

Svěřenci Philippe Montaniera před dnešním duelem čekali na výhru čtyři utkání, a na hřišti to zpočátku bylo vidět - Mevlüt Erding, který zamířil do Saint-Étienne právě z Rennes, zazamenal první gólovou šanci poté, co v bleskovém brejku obehrál Sylvaina Armanda a vytáhnout se proti němu musel až gólman Benoït Costil (17'). Teprve po půlhodině hry se domácí osmělili a začali hrozit, což bylo brzy stvrzeno i vedoucí brankou - poté, co domácí obrana zblokovala přímý kop Saint-Étienne, pustil se do brejku Alessandrini, nahrál Emersonovi a míč skončil až na kopačkách Silvia Romera, který nikým nehlídán ve vápně hlavou překonal Ruffiera.

První gól argentinského útočníka v Ligue 1 (šlo přitom teprve o jeho druhý start) Montanierův tým patřičně nabudil, a hostující defenziva se tak měla co ohánět. Před přestávkou ještě Romerovu přihrávku Alessandrini v gól nepřetavil, ale v 55. minutě už to bylo 2:0 - rychlý křídelník se dostal k dorážce po střele Foueda Kadira a napálil míč pod břevno Ruffierovy brány. Za této situace kouč Les Verts Christophe Galtier vycítil, že šance na body se ztenčily na kritickou úroveň, a povolal proto do hry Brandaa s Tabanouem; místo snížení však přišla definitivní pojistka z domácí strany, a opět u toho byli oba dosavadní hrdinové. Romero si narazil míč s Alessandrinim a po jeho perfektním finálním centru nádherným volejem zvýšil na 3:0 (68').

Ani za tohoto stavu se nicméně hosté nevzdávali a Costil musel hned několikrát ukazovat, proč bývá považován za jednoho z nejlepších gólmanů ligy; zuby si na něm vylámali Lemoine, Erding, Tabanou i dvakrát Brandao. Razantně zlepšený výkon Saint-Étienne v závěru však přesto měl gólovou tečku - a to i přes fantastické zákroky renneského gólmana. Renaud Cohade si na Costila sice ještě nepřišel, ale k dorážce se dostal Erding, který kosmeticky upravil skóre na 3:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele