6. kolo
21.09.2013 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stade Rennes - AC Ajaccio 2:0

Foued Kadir hned zkraje z prvního poločasu rozhodl dvěma góly o vítězství Rennes nad Ajacciem, a jeho tým tak zůstává na čele tabulky. Hosté naopak potvrdili ofenzivní mizérii a spadli na předposlední místo. Pro alžírského útočníka, zapůjčeného z Marseille na hostování, to byl přitom teprve druhý start v novém dresu.

Hosté nevstoupili do utkání vůbec špatně. Protože renneský gólman Costil byl mimo branku, mohl Mutu střílet do poloprázdné svatyně, jenže na brankové čáře se zjevil Armand, v poslední době skvěle hodnocený hráč, a v šanci mu zamezil. Naopak na druhé straně se ve 13. minutě poprvé trefil Kadir.

Po Makounově přihrávce se stačil zbavit obránce Andrého a technickou ránou překonal brankáře Ochou poprvé. André jinak tak trochu mohl i za druhý gól Kadira jen o pár chvil později. Zase to byl on, kdo si s ním neporadil, domácí záložník si zpracoval na prsa centr od Makouna a chladnokrevně zakončil.

Do přestávky ještě mohl navýšit náskok Pitroipa, ale neuspěl. Naopak Mutu, jehož čekání na gól trvá více jak 11 hodin, nezužitkoval z voleje centr Cavalliho. Po první pětačtyřicetiminutovce zkrátka nic nenasvědčovalo tomu, že by si korsický trenér Fabrizio Ravanelli připsal na své konto své první vítězství v Ligue 1.

A už vůbec ne alespoň nějaký pozitivní výsledek. Ve druhé půli již SRFC držel pohodlný náskok. Síť se po ráně Romera vlnila ještě jednou, nicméně pro ofsajd mu gól nebyl uznán. Diarra poté z halfvoleje přestřelil, nejlepší možnost na snížení měli ale hosté po Popescuově rohovém kopu, míč do brány však nedotlačili.

V poslední desetiminutovce si bretaňský celek fotbal vyloženě užíval. Skórovat mohl nadvakrát Makoun, nicméně mezi třemi tyčemi úřadoval Ochoa, jenž držel průběžné skóre v rozmezí malých čísel. Do hry se podíval také jako náhradník mladík Hunou, avšak ani on na mexického čaroděje nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele