27. kolo
01.03.2014 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Stade Reims - Valenciennes FC 3:1

Remeš se díky pohotovému vítězství nad zachraňujícím se Valenciennes přiblížila pohárovým příčkám. Hostům se naopak po páteční výhře Évianu nad Nantes prohloubila ztráta na sedmnáctou nesestupovou pozici už na pět bodů. Jediný gól přitom zaznamenali v samotném závěru, o ničem už ale nerozhodoval.

Po skromnější dvacetiminutovce, která nám až na pár pološancí nepřinesla prakticky nic, poslal domácí do vedení De Préville. K němu se dostal balón na hranici vápna, odkud ho z první poslal za záda Magna Novaese. Brazilský gólman mimochodem v dresu severofrancouzského klubu v rámci Ligue 1 debutoval.

Na De Prévilleho čtvrtou trefu této sezóny následně navázal sedm minut před koncem poločasu Oniangué. Centr z rohového kopu se dostal na vzdálenější tyč ke Contemu, kterého ještě Novaes stačil vychytat, míč však vyrážel pouze k nohám svého protihráče, který i s pomocí lehké teče Kagelmachera navýšil náskok.

VAFC nebyl schopný najít sám sebe ani v dějství druhém. Remeš velice dobře bránila a dostávala se rovněž do občasných útoků. V 74. minutě Ayité nacentroval z levé strany na Fortese, jehož střelu z voleje dokázal Novaes zlikvidovat. O čtyři minuty později již domácí tři body definitivně pojistili.

Charbonnier přitom přišel na hřiště z lavičky chviličku předtím. Zakombinoval s Fortesem a poté chladnokrevně překonal Novaese. Placide si mohl na své konto připsat čistý štít, jenže v 88. minutě přidal ještě čestný zásah Dossevi, jehož přihrávku si srazil do sítě nešťastně právě domácí brankář.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele