4. kolo
31.08.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - Toulouse FC 2:1

Po dvou bezgólových remízách z loňské sezóny tentokráte vzájemný souboj Bastie a Toulouse vyzněl pro domácí celek. Hosté se sice dokázali zmátořit po inkasovaném gólu do šatny z prvního poločasu od Keserüho, vyrovnání totiž zařídil Braithwaite v 57. minutě, o deset minut později ale definitivní úder zasadil Romaric.

O to cennější je pro Korsičany vítězství, připomeneme-li fakt, že od 36. minuty hráli bez vyloučeného Palmieriho. Jeho zákrok vůči Trejovi byl opravdu dost ostrý, takže se za surovou hru musel pakovat ze hřiště. Jenže ani početní výhoda matně hrajícímu Toulouse zkrátka k pozitivnímu výsledku nepomohla.

Po minulé porážce od Bordeaux se svěřenci kouče Frédérica Hantze opět hodlali spolehnout na své horké domácí prostředí. A i v deseti dokázali ve 43. minutě změnit bezbrankový stav. Khazri zakombinoval s Keserüem a ten nechytatelnou střelou z vápna překonal bezmocného brankáře Aliho Ahamadu.

Pro rumunského útočníka, který loni ještě v dresu Angers nastřílel úctyhodných 18 branek, to byla první trefa v novém dresu. Přitom kdyby o dvě minuty dříve proměnil svou šanci Braithwaite a nehlavičkoval z vyložené pozice jen mimo, mohl to být právě soupeř, který by byl na koni.

Dánskému reprezentantovi, jenž nedávno přišel z Esbjergu, nakonec dokázal vyrovnat těsně před hodinou odehrané doby. Po parádní přihrávce od obránce Auriera měl už lehkou práci skórovat. O minutu později trochu netradičně aktivní Aurier neúspěšně prověřil gólmana Landreaua ještě jednou, na druhé straně se naopak již podruhé síť vlnila.

Keserü v 67. minutě nacentroval přesně na záložníka Pobřeží slonoviny Romarica a ten opět neměl problém překonat Aliho Ahamadu. Bastia se až do konce utkání soustředila na pozornou defenzívu a proti téměř desetičlennému obrannému valu se TFC nemohl prosadit. V tabulce tak klesl až na samotné dno.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

0:0

Reagovat
hradec

SC Bastia 2:0 Toulouse FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele