13. kolo
09.11.2013 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - OGC Nice 3:1

Je za námi třináct zápasu, a PSG pomalu, ale jistě míří do trháku - dnes celek z hlavního města porazil doma silné Nice 3:1, a hlavním hrdinou byl kdo jiný než Zlatan Ibrahimovic. Švédský kanonýr je v poslední době k nezastavení, což dnes potvrdil hattrickem..

Park princů je pro soupeře prostě zakletý - PSG zde neprohrálo už téměř rok, a nevalná venkovní forma Nice dávala tušit, že se nějaké překvapení bude rodit hodně těžko. I přesto to však byli Les Aiglons, kdo mohl (a měl) jít do vedení - vynikající pas Didiera Digarda ošálil domácí obranu, na což zareagoval Christian Brüls a přízemním centrem našel Cvítaniche. Argentinský šutér však svoji pověst kanonýra tentokrát nepotvrdil, jelikož včas stačil zasáhnout fantastickým zákrokem bránící navrátilec Thiago Silva.

Jestliže se Salvatore Sirigu mohl spolehnout na své obránce, debutant Luca Veronese, dvaadvacetiletý mladík a týmová trojka, která nahradila zraněné Ospinu s Mouezem Hassenem, měl na druhé straně sám plné ruce práce. Vůbec to však nevypadalo, že mezi tyčemi stojí zelenáč - Veronese se s tempem zápasu rychle sžil, chytře zlikvidoval nepříjemný Maxwellův centr a dvakrát uspěl dokonce proti Ibrovi, z toho jednou zakončoval švédský tank efektně patičkou.

Ibrahimovic byl vůbec při chuti; jeho rána poté, co se probil za soupeřovu obrannou linii, však mířila mimo, a na branku si tak musel počkat až do 39. minuty. Nebyla to vůbec jednoduchá situace - do souboje o míč, který po dlouhé sérii nahrávek poslal do ohně z první Van der Wiel, se vřítil společně s odvážným Veronesem, ale nakonec vše ustál a dotlačil míč do sítě. Ještě do poločasu pak mohl nezastavitelný Ibra zvýšit, ale přestože se dokázal vyšponovat na Pastoreho míč z přímého kopu, jeho hlavička mířila mimo tři tyče.

Nice po obrátce nejprve zareagovalo odvážnou Brülsovou ránou vedle, ale otěže zápasu drželi i nadále pevně pařížští, což mohli potvrdit nebezpečně hlavičkující Ibrahimovic s Cavanim. Hvězdné útočné duo se nakonec prosadilo trochu jiným způsobem - Cavani byl v 57. minutě faulován ve vápně Veronesem, a Ibra se z nařízené penalty nemýlil.

Hosté se však překvapivého snížení přece jen dočkali - 20 minut před koncem skvělý Brüls, dnes nejlepší hráč Les Aiglons, přízemním pasem našel Pejcinoviće, který propálil Sirigua. Laurent Blanc zareagoval vysláním Lucase, což mělo okamžitý efekt - brazilský křídelník se na své straně perfektně uvolnil a přesným pasem vyzval hrdinu večera k dovršení hattricku. Ve zbývajícím čase na sebe ještě upozornili dva mladíci, ale jak domácí Adrien Rabiot, tak čerstvě sedmnáctiletý junior Franck Honorat na druhé straně svůj souboj s brankáři prohráli.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Le Gunner

Aby ti to nebylo smutno, když palcují jenom toho dole...

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ti to nebylo smutno, když palcují jenom toho dole...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc Ibra

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele