23. kolo
31.01.2014 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 2:0

PSG si poradilo s Bordeaux a naštvalo dotírající Monaco.

V Parku princů to pro domácí vypadalo na velmi obtížné utkání. Soustavný déšť a urputně bránící soupeř, od kterého se vzhledem k postavení v tabulce určitě čekalo více útočných akcí. Nicméně ofenzivní síla lídra Ligue 1 je obrovská, a tak není divu, že hráči nakonec přeci jen míč za záda Cédrica Carrassa dopravili. A hned dvakrát.

První opravdu slibná šance přišla až po necelé půlhodině hry. Kombinace Pastore - Cavani byla zakončena střelou s gólovými parametry druhého jmenovaného, ovšem ještě předtím, než doletěla k brance, ji zablokoval obránce Henrique. O tři minuty později prodloužil Cavaniho centr do vápna Lucas, takže se balon mohl dostat až ke Zlatanovi, jehož hlavičku vytěsnil z brankové čáry obránce Ludovic Sané.

I Bordeaux vystrkovalo svoje růžky, ovšem jen velmi, velmi nesměle. Tak jako v případě pokusů Henriho Saiveta a Landryho N’Guema, které však byly natolik nedůrazné či nepřesné, že si zmínku v tomto výčtu možná ani nezasloužily. Les Girondins to ale zcela jistě nemrzelo, protože bod s úřadujícími šampiony by se rozhodně počítal. Jenže fotbalisté klubu z města nad řekou Garonne měli před sebou k udržení tohoto pro ně jistě vyhovujícího výsledku ještě jeden celý poločas.

Oproti tomu domácí museli za stejnou dobu vynaložit velké úsilí k tomu, aby strhli vítězství na svou stranu. To se vlastně podařilo už v 59. minutě, kdy Thiago Motta našel přesným pasem Lucase, který, byť zřejmě stál v těsném ofsajdu, dostal svolení k pokračování ve hře. Z pravé strany tak nacentroval do pokutového území, kde stál neobsazený (!) Zlatan Ibrahimović, jenž mohl vcelku pohodlně vstřelit svou osmnáctou branku v sezoně a ještě více si pojistit vedení v tabulce střelců před svým uruguayským kolegou z útoku.

Právě Cavani se ale v zápase zranil a byl nahrazen Ezequielem Lavezzim, který však co do výkonu rozhodně nikterak nezaostával. Naopak, tři minuty před vypršením řádné hrací doby poslal do vápna výborný centr nabíhajícímu debutantovi za pařížský klub Yohanu Cabayemu, jenž se do míče opřel hlavou, ale ke škodě domácích trefil pouze tyč.

Na druhou stranu, Ibru a spol. to příliš mrzet nemuselo, jelikož z následného rohového kopu skórovali podruhé. Thiago Motta přihrával (ačkoliv z jeho strany to spíše vypadalo nechtěně), naproti balonu se vydal Alex a z obtížné pozice jej poslal do sítě - 2:0. PSG tedy nadále směřuje k obhajobě titulu, zatímco Bordeaux by se po tomto kole mohlo za určité konstelace propadnout na desáté místo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

PSG 2:0 Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ Paris!

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Poločas remíza... zápas - PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele