24. kolo
08.02.2014 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - SC Bastia 3:0

Marseille potvrdila, že proti Bastii se jí v posledních letech náramně daří, a nad tímto soupeřem vyhrála i popáté za uplynulých šest vzájemných střetnutí. Dostala se tak na dostřel pohárovým příčkám, čtvrté St. Étienne je od ní vzdálené jen na rozdíl dvou bodů. SCB díky jednoznačné porážce 0:3 klesl v tabulce o jednu příčku níže.

Pořádně zajímavý duel přitom OM čeká už příští kolo. Zavítá pod Alpy a utká se právě s Les Verts, se kterými svede veledůležité klání v boji o pohárové příčky. Kdyby svěřenci Josého Aniga předvedli obdobný výkon jako proti Bastii, asi by se ani o dobrý výsledek bát neměli. Především pak jestli budou hrát stejně skvěle Payet i Gignac.

Oba tito borci se totiž výrazným způsobem zasloužili o tři body pro Olympique. Už ve 13. minutě spolu parádně zakombinovali a akce dva na jednoho nemohla skončit jinak než gólem - Payetovo zakončení z voleje skončilo přesně na bližší tyčce Landreauovy brány. Domácí záložník přidal svou třetí branku z posledních dvou utkání záhy.

Ve 25. minutě Mendy zleva přihrál na Payeta, ten se chvilku rozmýšlel, co s balónem, až ho nakonec skrz vápno poslal přesně do levého růžku. Kdyby se podařilo zvýšit náskok v závěru prvního poločasu, měla by Bastia zřejmě definitivně po nadějích. Landreau však držel tým nad vodou, když ve 38. a 43. minutě vychytal Gignace.

Korsičané nastoupili do druhého dějství zostra. Khazri našel díru v obraně soupeře, udělal si prostor a jeho následná střela skončila překvapivě na tyčce. V 51. minutě bohužel museli hosté řešit hodně nepříjemnou věc. Landreau si údajně poranil lýtko, takže na plac musel náhradník Leca.

Jemu se nástup na hřiště příliš nepovedl a inkasoval ze své první střely na bránu. V 55. minutě nedosáhl na Imbulovu dělovku, která naštěstí pro něj trefila ještě břevno. Míč se však poté odrazil k nohám volného Gignace, jenž ho v klidu doklepl do brány. Snížit stav mohl snad jen Thauvin, jenže svůj pokus nenamířil tam, kam by potřeboval.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele