28. kolo
07.03.2014 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - OGC Nice 0:1

Tak tohle je pořádný šok! Nice vstupovalo do tradičního derby o Rivieru jako jasný outsider, nakonec však dokázalo favorizované Marseille na jeho hřišti porazit těsně 1:0. Jediný gól utkání vsítil ve druhé půli Valentin Eysseric, který se tak postaral o dokonalou oslavu jubilejního dvoutisícího zápasu Les Aiglons v nejvyšší soutěži.

Marseille před zápasem vědělo, že pouze výhra může udržet jeho naděje na Ligu mistrů naživu, a podle toho to také na hřišti zpočátku vypadalo - domácí neváhali a okamžitě začali s frontální ofenzivou, o což se starali zejména aktivní Florian Thauvin s Dimitri Payetem. Oba také zaznamenali v úvodních 10 minutách první šance ke skórování.

Hrálo se prakticky na jednu bránu, což ve 25. minutě potvrdil v další šanci opět Thauvin; mladý záložník zpracoval míč na prsa a z voleje minul pouze o centimetry. Kdyby byl míč mířil do brány, nemohl by s ním David Ospina dělat vůbec nic. Spolupráce Thauvina s Payetem zafungovala také čtyři minuty před přestávkou, tentokrát střílel Payet, ale kolumbijský gólman se vytasil s perfektním zákrokem.

Také druhý poločas začal ve stejném duchu - Ospina musel včas na zem, aby zlikvidoval ránu z první v podání tuniského střelce Sabera Khelify. Gól visel ve vzduchu, s přibývajícími minutami však marseilleské ofenzivě začal docházet dech a Nice, povzbuzené bezbrankovým stavem, hrálo stále sebevědoměji. V 66. minutě pak Eysseric dokonale šokoval zaplněné Vélodrome - po faulu na něj byl odpískán přímý kop, k jehož zahrání se postavil sám postižený a poslal míč přes zeď mimo dosah zkoprnělého Mandandy. Byla to první šance hostů v zápase.

Les Phocéens se pochopitelně zoufale snažili o vyrovnání, ale dnešek byl v jejich podání jedním z těch smolných zápasů, v nichž by zkrátka neskórovali, ani kdyby se hrálo do rána; potvrdil to Valbuena, jehož dělovou ránu odhlavičkoval mimo nebezpečí bránící Bodmer, i N'Koulou, který v 87. minutě hlavičkoval po Thauvinově rohu do sítě, ale Ospina vytáhl další parádní zákrok.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
hradec

OM 2:1 OGC Nice

Reagovat
tlaci

no to byl šok asi pro všechny co včera vsázeli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele