34. kolo
20.04.2014 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Lille OSC 0:0

Fenomenální obrana Lille zase jednou úřadovala, Dogy udržely 21. čisté konto v sezoně a odvážejí si tak z Vélodrome cenný bod za bezbrankovou remízu. Svěřenci Reného Girarda tak neprohráli už pojedenácté v řadě a suverénně míří za účastí v předkole Ligy mistrů.

Vzdálenost mezi nimi a čtvrtým Saint-Étienne zůstává na sedmi bodech, což by při současné formě obou celků mělo k uhájení strategické třetí příčky bohatě stačit. Naopak Marseille zůstává šesté a nevyužilo šanci dotáhnout se na Lyon, který má ještě utkání k dobru. Připomeňme, že díky výhře PSG v Coupe de la Ligue je právě pátá pozice tou poslední, z níž se bude letos postupovat do Evropy.

Girard musel udělat narychlo jednu důležitou změnu, když místo zraněného Marka Baši poslal na hřiště českého stopera Davida Rozehnala, dobrou formu týmu to však nijak neohrozilo; naopak, Dogy byly v úvodu utkání nebezpečnějším týmem a první šanci si připsali ještě v první minutě. Skvělý pas Divocka Origiho našel ve vápně hlavu Pape Souarého, proti níž musel zasahovat Steve Mandanda.

Navrátilec Souaré byl vůbec důležitou postavou hostujícího týmu; znovu se to potvrdilo v 17. minutě, kdy byl v šestnáctce sražen k zemi Nicolasem N'Koulouem a Dogy se mohly cítit okradeny o regulérní penaltu. O sedm minut později mohl skóre otevřít po Delaplacově pasu Marvin Martin, Mandanda však byl pozorný.

Teprve po změně stran se o slovo přihlásilo také Marseille, konkrétně v dobré formě hrající André Ayew; jeho nůžky se však mezi tři tyče nevešly. Jinak však byli Phocéens prakticky neškodní, a to až do příchodu střídajícího Floriana Thauvina - ten také jako první otestoval Vincenta Enyeamu.

Thauvin, který měl podle původních plánů nastupovat letos právě za Lille (Dogy jej kvůli problematickému chování prodaly do Marseille, aniž by za ně odehrál jediný zápas), zůstal až do konce zdaleka nejnebezpečnějším hráčem domácích; byl to on, kdo nabil do skvělé šance Gignacovi, jehož střela zpoza vápna zůstala trestuhodně nevyužita. Na druhé straně chyběly centimetry střídajícímu Soualiho Méïtému, kterému nabil aktivní Origi.

V nastaveném čase měl šanci strhnout vítězství na stranu Marseille skvělou hlavičkou po Mendyho pasu opět Gignac, Enyeama se ale vytasil s perfektním zákrokem a uchránil tak pro Lille bod, který si vzhledem k průběhu utkání plně zasloužilo. Dogy tak zůstávají jedním z mála klubů, proti nimž robustní forvard ještě v životě neskóroval. Phocéens s remízou spokojeni být nemohou a nezbývá jim než doufat, že Lyon klopýtne ve středečním duelu s Toulouse..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele